Αντίο στη Melissa, τη μικρή φίλη του Πάπα

Αντίο στη Melissa, τη μικρή φίλη του Πάπα

Η φωτογραφία της μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα την είχε δεχθεί σε ακρόαση, είχε συγκινήσει τον κόσμο. Η μικρή Melissa Dereani, χτυπημένη από μια ανίατη ασθένεια, έσβησε χθες το απόγευμα μόλις οκτώ χρονών, στο νοσοκομείο του Tolmezzo, όπου είχε νοσηλευτεί.

Η μικρή, κατοικούσε στο Paluaro(Udine), ήταν άρρωστη για περίπου ένα χρόνο από όγκο στον εγκέφαλο ο οποίος διαγνώστηκε ως ανίατος. Ζωντανή και χαρούμενη, μέχρι την τελευταία στιγμή, η Melissa αγωνίστηκε με αξιοπρέπεια κατά του καρκίνου, υποστηριζόμενη από την αγάπη της οικογένειας και των φίλων.

«Ήταν οι δάσκαλοι που συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, τον Δεκέμβριο του 2014, επειδή η κόρη μου δεν κατάφερνε να διαβάσει καλά στον πίνακα», διηγήθηκε ο μπαμπάς Alessandro στον τοπικό τύπο.

Υπόδειγμα μαθήτριας, η Melissa υπήρξε πάντα η πρώτη στην τάξη, με υψηλούς βαθμούς (9 και 10). Εξασκούνταν επίσης και στο χορό, μέχρι την ημέρα που άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολία με την ισορροπία. Λίγο καιρό μετά ήρθε η ανελέητη διάγνωση: μια μαγνητική τομογραφία εντοπίζει μια κηλίδα στο κεφάλι, δηλαδή έναν κακοήθη όγκο.

Μετά την ανακάλυψη της νόσου, η μικρή δεν έχασε το σθένος της και αρχικά αντέδρασε καλά στους διάφορους χώρους ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας. Δεν παραπονέθηκε ποτέ και αυθόρμητα προσευχόταν πολύ. Με δική της πρωτοβουλία, κάθε βράδυ, η Melissa παρακαλούσε τον Ιησού και τη Μαρία, απαγγέλλοντας το ροδάριο, να εξαφανίσουν «τη μαύρη κηλίδα». Λίγο καιρό αργότερα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο.

Στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού, η κλινική κατάσταση της μικρής είχε βελτιωθεί σε σημείο να δικαιολογεί την επιστροφή της στο σχολείο, όπου τον Σεπτέμβριο είχε ξεκινήσει την Τρίτη τάξη. Στη συνέχεια, κατά τους επόμενους μήνες, υποτροπίασε, σε σημείο που τον Φεβρουάριο πια, η Melissaνα μην είναι σε θέση ούτε να μιλήσει. Τον τελευταίο καιρό ελάμβανε θεραπεία στο σπίτι, με τη βοήθεια της κατ’ οίκον νοσηλείας, και έσβησε χτες, γαλήνια, στην αγκαλιά των γονιών της.

Όλο το Paluaro, συγκεντρώθηκε γύρω από την οικογένεια Dereaniγια την τρομερή απώλεια, ξεκινώντας από το δήμαρχο, Ottorino Faleschini, που έγινε η τρεμάμενη  φωνή  μιας «βαθιά λυπημένης πόλης». Η ενοριακή κοινότητα που ενώθηκε σήμερα με την προσευχή της γύρω από τη σορό της, η οποία είχε μεταφερθεί στο Ναό  της πόλης, θα τελέσει την εξόδιο ακολουθία της μικρής σήμερα το πρωί στις 10.00.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου