ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ (του Πάπα Φραγκίσκου)

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ  ΠΡΟΣΕΥΧΗ
(του Πάπα Φραγκίσκου)

1.- Ο  «αντίχειρας» είναι το δάκτυλο το πιο κοντινό σε σας. Επομένως αρχίστε να προσεύχεστε γι’ αυτούς που είναι πιο κοντά σας, για τα πρόσωπα που έρχονται ευκολότερα στη μνήμη σας.

Η προσευχή για τους ανθρώπους που μας είναι αγαπητοί,  είναι «γλυκό» καθήκον.

2.- Ακολουθεί ο «δείκτης». Να προσεύχεστε  γι’ αυτούς, που  διδάσκουν την πίστη, γι’ αυτούς που ασχολούνται με την εκπαίδευση και τις ιατρικές φροντίδες. Όλοι αυτοί έχουν ανάγκη από υποστήριξη  και σοφία, ώστε να μπορούν να δείχνουν το σωστό δρόμο στους άλλους. Μην τους ξεχνάτε λοιπόν στην προσευχή σας.

3.- Το δάκτυλο που ακολουθεί είναι ο «μεσαίος», αυτό είναι το πιο μακρύ δάκτυλο.  Μας υπενθυμίζει εκείνους που μας κυβερνούν. Αυτούς που καθορίζουν τις τύχες των χωρών μας. Χρειάζονται λοιπόν τη βοήθεια του Θεού.

4.- Το τέταρτο δάκτυλο ο «παράμεσος» είναι το πιο αδύναμο δάκτυλο μας. Οφείλει να μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να προσευχόμαστε για τους αδύναμους, γι’ αυτούς  που έχουν πολλά προβλήματα να λύσουν ή δοκιμάζονται από την αρρώστια.  Έχουν λοιπόν ανάγκη από την προσευχή  μας.

5.- Τέλος υπάρχει το «δακτυλάκι» το μικρότερο απ’ όλα  τα δάκτυλα, μας υπενθυμίζει  είμαστε μικροί ενώπιον του Θεού και των συνανθρώπων μας. Το δακτυλάκι μας θυμίζει επίσης ότι πρέπει να προσευχόμαστε και για των εαυτόν μας, διότι πρέπει να αισθανόμαστε μικροί ενώπιον του Θεού και των ανθρώπων.

Προσευχόμενοι για όλους τους προηγούμενους, θα μπορέσετε να αναγνωρίσετε  και τις δικές ανάγκες 3 και επομένως να προσευχηθείτε και για σας τους ίδιους. 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου