ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ (του Πάπα Φραγκίσκου)

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ  ΠΡΟΣΕΥΧΗ
(του Πάπα Φραγκίσκου)

1.- Ο  «αντίχειρας» είναι το δάκτυλο το πιο κοντινό σε σας. Επομένως αρχίστε να προσεύχεστε γι’ αυτούς που είναι πιο κοντά σας, για τα πρόσωπα που έρχονται ευκολότερα στη μνήμη σας.

Η προσευχή για τους ανθρώπους που μας είναι αγαπητοί,  είναι «γλυκό» καθήκον.

2.- Ακολουθεί ο «δείκτης». Να προσεύχεστε  γι’ αυτούς, που  διδάσκουν την πίστη, γι’ αυτούς που ασχολούνται με την εκπαίδευση και τις ιατρικές φροντίδες. Όλοι αυτοί έχουν ανάγκη από υποστήριξη  και σοφία, ώστε να μπορούν να δείχνουν το σωστό δρόμο στους άλλους. Μην τους ξεχνάτε λοιπόν στην προσευχή σας.

3.- Το δάκτυλο που ακολουθεί είναι ο «μεσαίος», αυτό είναι το πιο μακρύ δάκτυλο.  Μας υπενθυμίζει εκείνους που μας κυβερνούν. Αυτούς που καθορίζουν τις τύχες των χωρών μας. Χρειάζονται λοιπόν τη βοήθεια του Θεού.

4.- Το τέταρτο δάκτυλο ο «παράμεσος» είναι το πιο αδύναμο δάκτυλο μας. Οφείλει να μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να προσευχόμαστε για τους αδύναμους, γι’ αυτούς  που έχουν πολλά προβλήματα να λύσουν ή δοκιμάζονται από την αρρώστια.  Έχουν λοιπόν ανάγκη από την προσευχή  μας.

5.- Τέλος υπάρχει το «δακτυλάκι» το μικρότερο απ’ όλα  τα δάκτυλα, μας υπενθυμίζει  είμαστε μικροί ενώπιον του Θεού και των συνανθρώπων μας. Το δακτυλάκι μας θυμίζει επίσης ότι πρέπει να προσευχόμαστε και για των εαυτόν μας, διότι πρέπει να αισθανόμαστε μικροί ενώπιον του Θεού και των ανθρώπων.

Προσευχόμενοι για όλους τους προηγούμενους, θα μπορέσετε να αναγνωρίσετε  και τις δικές ανάγκες 3 και επομένως να προσευχηθείτε και για σας τους ίδιους. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

ANGELUS Τετάρτης 29ης Ιουνίου 2022

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΤετάρτη, 29 Ιουνίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Το Ευαγγέλιο

Κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση της Εφημερίδας της Αγίας Έδρας για τους φτωχούς «Ο παρατηρητής του δρόμου»

  Το ενδιαφέρον του Πάπα Φραγκίσκου για τους φτωχούς και τους αστέγους της Αιώνιας Πόλης είναι γνωστό και εκδηλώνεται συνεχώς. Έχουμε μάθει για τους χώρους

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου