Ταϊλάνδη: αναγνώριση τριών Καθολικών Ιερών Ναών ύστερα από 93 χρόνια!

 


Το έτος 2019 οι χριστιανοί καθολικοί στην Ταϊλάνδη υπολογίζονταν σε 328.000 πιστούς. Ο πληθυσμός της βουδιστικής αυτής χώρας ανέρχεται σε 69.000.000 κατοίκους. Η τοπική Καθολική Εκκλησία αποτελείται από 2 Αρχιεπισκοπές, 7 Επισκοπές και 502 Ενορίες.

Η τελευταία φορά που η πολιτεία αναγνώρισε χώρους λατρείας της Καθολικής Εκκλησίας ήταν το μακρινό 1929!

Μεσολάβησε ένας σχεδόν αιώνας μέχρι να υπάρξει κρατική αναγνώριση νέων χώρων λατρείας της Καθολικής Εκκλησίας και αυτό έγινε πριν λίγες μέρες, ταυτόχρονα με έξι βουδιστικούς ναούς, με σκοπό όπως αναφέρθηκε επίσημα «…να προωθηθεί και ενθαρρυνθεί η θρησκεία στην Ταϊλάνδη και να απαντήσει στα ερωτηματικά της σύγχρονης κοινωνίας». Πρόκειται για τους Ιερούς Ναούς του Αγίου Θωμά Ακινάτη, στην πρωτεύουσα Μπανγκόγκ, της Αγίας Μόνικας στην επαρχία Ναν και του Αγίου Ιωσήφ Εργάτη στην επαρχία Phrae. Πλέον οι αναγνωρισμένες εκκλησίες είναι εξήντα, αλλά υπολείπονται εκατοντάδες για κρατική αναγνώριση. Οι βασικές προϋποθέσεις γι’αυτό είναι η παρουσία μόνιμου ιερέα και η ύπαρξη τουλάχιστον 200 ενοριτών ανά ναό.

 

Πληροφορίες από Missions Etrangeres de Paris και UCA News

Φωτογραφία του Καθεδρικού ναού Αγίου Μιχαήλ στην Αρχιεπισκοπή Tharae Mongsang

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου