ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

«Λυπημένος που έμαθε για τον θάνατο του συζύγου σας Πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου, η Αυτού Αγιότητα ο Πάπας Φραγκίσκος εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην Μεγαλειότητά Σας και στα μέλη της Βασιλικής οικογένειας», έγραψε ο Γραμματέας του Κράτους του Βατικανού, Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, σε τηλεγράφημα προς την Βασίλισσα Ελισάβετ. «Υπενθυμίζοντας την αφοσίωση του Πρίγκιπα Φίλιππου στον γάμο και την οικογένειά του, την εξέχουσα ιστορία του στη δημόσια υπηρεσία και τη δέσμευσή του για την εκπαίδευση και την πρόοδο των μελλοντικών γενεών, η Αγιότητά του τον εμπιστεύεται στην ελεήμονα αγάπη του Χριστού Λυτρωτή μας», έγραψε ο Καρδινάλιος.
«Σε εσάς και σε όλους όσους πενθούν την απώλειά του με τη βέβαιη ελπίδα της αναστάσεως, ο Άγιος Πατέρας επικαλείται τις ευλογίες του Κυρίου, παρηγοριάς και ειρήνης», κατέληξε.
Η 94χρονη Βασίλισσα τα τελευταία 60 χρόνια έχει αναπτύξει πολύ θερμές σχέσεις με τους Ποντίφικες. Ακόμα Πριγκίπισσα, ένα χρόνο πριν ανέλθει στο θρόνο, είχε επισκεφθεί στο Βατικανό τον Πίο 12ο. Επέστρεψε ως Βασίλισσα στις 5 Μαΐου 1961, όπου η ίδια και ο σύζυγός της Πρίγκιπας Φίλιππος έγιναν δεκτοί σε ιδιωτική ακρόαση από τον Ιωάννη 23ο.
Η Βασίλισσα Ελισάβετ άφησε ιστορία όταν στις 17 Οκτωβρίου έγινε η πρώτη Βρετανή Μονάρχης που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Ιωάννη – Παύλο Β, είχε προσκαλέσει τον Πάπα να επισκεφθεί τη Μεγάλη Βρετανία. Οι δύο συναντήθηκαν ξανά στις 28 Μαΐου 1982 αυτή τη φορά στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ήταν η πρώτη παπική επίσκεψη σε αγγλικό έδαφος. Η Ελισάβετ συνάντησε τον Πάπα για τρίτη φορά στο Βατικανό τον Οκτώβριο του 2000.

Ο Βενέδικτος ΙΣΤ, κατά την επίσκεψή του στη Μεγάλη Βρετανία στις 16 Σεπτεμβρίου 2010, συνάντησε τη Βασίλισσα στο Εδιμβούργο. Ενώ το Βασιλικό ζεύγος, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψής του στην Ιταλία, είχε συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο και πάλι στο Βατικανό στις 3 Απριλίου 2014.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 2–3.12.2023

  Οικισμός Ενορία  2-3 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

1 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Καστρικιανού

Ήταν ο τρίτος επίσκοπος του Μιλάνου και χρονικά τοποθετείται στις πρώτες δεκαετίες του 3ου αιώνα. Σύμφωνα με κάποιες ιστορικές πηγές η εκλογή του στην, από

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου