Στο χωριό Αγάπη η γιορτή του Αγίου Αγαπητού

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΓΑΠΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ

Πανηγύρισε η ενοριακή κοινότητα του Αγαπιού και εφέτος τον Άγιο προστάτη της Άγιο Αγαπητό.

Πολλοί από τους κατοίκους του χωριού αλλά και ευλαβείς και φιλέορτοι χριστιανοί παρευρέθηκαν τόσο την παραμονή της εορτής όσο και ανήμερα στην Εκκλησία της ενορίας για προσευχηθούν και να τιμήσουν τη μνήμη του αγίου τους προστάτη.

Το απόγευμα της Τρίτης 17 Αυγούστου, παραμονή της εορτής του  Αγίου Αγαπητού, τελέστηκε Αρχιερατικός εσπερινός από τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο Πρίντεζη Αρχιεπίσκοπο πρώην Νάξου-Τήνου. Μαζί του συμπροσευχήθηκαν ο εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Αγαπιού  π. Νικόλαος Ψάλτης, ο εκ Αγάπη Τήνου καταγόμενος Καπουκίνος μοναχός  π. Πέτρος Αρμακόλας και ο ιεροδιάκονος π. Μάριος Φώσκολος.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου αλλά και στην δική μας πορεία όπου μιμούμενοι τον Άγιο Αγαπητό να προοδεύουμε σε χάρη.

Ο Εσπερινός ξεκίνησε με Έκθεση του  Αγιοτάτου Μυστηρίου. Μετά το πέρας του εσπερινού ο Σεβασμιότατος χαιρέτησε ευχόμενος στον εφημέριο και σε όλους τους παρόντες και ιδιαίτερα σε όσους φέρουν το όνομα του Αγίου. Τέλος ευχαρίστησε την επιτροπή και τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού για την προσφορά τους. Κλείνοντας ο εφημέριος  π. Νίκος Ψάλτης, ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο για την παρουσία του και του ευχήθηκε να είναι πάντα ακμαίος ώστε να συνεχίζει να προσφέρει με τον τρόπο του στην Εκκλησία.

Ανήμερα της Εορτής 18 Αυγούστου τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου π. Ιωσήφ Πρίντεζη. Μαζί του Συλλειτούργησαν  ο εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Αγαπιού π. Νικόλαος Ψάλτης, ο εκ Αγάπη Τήνου καταγόμενος Καπουκίνος μοναχός π. Πέτρος Αρμακόλας, ο εφημέριος της Ποιμαντικής Ενότητας Κώμης π. Αλέξανδρος Πέρρος ενώ στο ιερό ιερουργούσε ο διάκονος π. Μάριος Φώσκολος.

Κατά την ομιλία του προς τους πιστούς ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μάρτυρα Αγαπητού όπου νεαρός σε ηλικία, 15 ετών έχασε την ζωή του μένοντας πιστός στον Κύριο μας Ιησού Χριστό υπομένοντας τρομερά βασανιστήρια. Έκανε αναφορά στην τότε εποχή και στην δική μας οπού πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από τον Μάρτυρα Αγαπητό αλλά και από τους Αγίους που θυσίασαν την ζωή τους για χάρη του Χριστού και του Ευαγγελίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος απεύθυνε ευχές στον εφημέριο και τους παρευρισκόμενους, ιδιαιτέρως σε όσους φέρουν το όνομα του Αγίου Αγαπητού. Τέλος ευχαρίστησε τον εφημέριο της ενορίας π. Νίκο, το ενοριακό συμβούλιο αλλά και τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού για την προσφορά τους στην Ενορία και για την μεταξύ τους αγαστή συνεργασία.

Ολοκληρώνοντας την Θεία λειτουργία ο Σεβασμιότατος ευλόγησε το εκκλησίασμα με το απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου που βρίσκεται και φυλάσσεται στον Ναό.

Δμφ

Φωτογραφίες: Ελισσάβετ Γκαραγκάνη Δελατόλα

                                                 

   

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου