ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Στην καθιερωμένη συνάντηση που γίνετε κάθε αρχή του χρόνου, η Δημοτική Αρχή Τήνου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα και πραγματοποίησε ένα απολογισμό, στο μέχρι στιγμής έργο που έχει προσφέρει στο νησί.
Στην αρχή της εκδήλωσης, η παιδική χορωδία τραγούδησε διάφορα παραδοσιακά κάλαντα, στη συνέχεια τον λόγο είχε ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σίμος Ορφανός που έκανε μια συνοπτική αναφορά στα πεπραγμένα των τελευταίων χρόνων καθώς και σε ενέργειες του μέλλοντος.
Πραγματοποιήθηκε αναφορά σε βασικούς τομείς του νησιού όπως: η Καθαριότητα, η ύδρευση καθώς και σε έργα που υλοποιήθηκαν όπως η επέκταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου, το Κέντρο Σίτισης αλλά και υλοποιούνται στο νησί όπως η εγκατάσταση και επεξεργασία των λυμάτων Τήνου
Αναφορά έγινε και στο θέμα του Π.Ι.Ι.Ε.Τήνου, όπου ο δήμαρχος Τήνου αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει από τον Οκτώβριο (όπου ψηφίστηκαν οι Νόμοι που αφορούν το Ίδρυμα) μέχρι σήμερα.
Τέλος, την πίτα ευλόγησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φανερός και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Τήνου-Νάξου-Άνδρου-Μυκόνου, π. Νικόλαος Πρίντεζης ο οποίος και ανέγνωσε το μήνυμα του προς τους παρευρισκόμενους.
Σ’ αυτή την πρώτη ημέρα του νέου έτους 2016, στο οποίο η Καθολική Εκκλησία προσεύχεται ιδιαίτερα για την ειρήνη του κόσμου αλλά και το προκήρυξε ως έτος της Θείας ευσπλαχνίας, ζητώ στο Θεό, με τις ικεσίες και της Παναγίας, να βοηθήσει με τη χάρη Του, ώστε όλες και όλοι μας, να γίνουμε:
εργάτες ειρήνης.

Όπου υπάρχει μίσος, να φέρνουμε την αγάπη.
Όπου υπάρχει σφάλμα να φέρνουμε τη συγνώμη
Όπου υπάρχει λάθος να φέρνουμε την αλήθεια,
Στην αμφιβολία να φέρνουμε την πίστη,
Στην απελπισία να φέρνουμε την ελπίδα.
Όπου υπάρχει θλίψη, να φέρουμε τη χαρά.

Μέσα στο σκοτάδι να φέρνουμε το φως. Το φως το αληθινό, που είναι ο Ιησούς Χριστός. Ήδη βρισκόμαστε στο 2016 μετά τη Γέννησή του, και εύχομαι από Εκείνον να είναι ευλογημένο, ώστε να είναι και για μας ευτυχισμένο. Αμήν και χρόνια πολλά!

Πηγή: tinos today 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου