ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Τη Δεύτερη Κυριακή των Χριστουγέννων (Κυριακή της Βάπτισης του Ιησού ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος επισκέφτηκε το νησί της Σάμου για να εξυπηρετήσει πνευματική την εκεί ενοριακή κοινότητα. Μαζί του ο πιστός συνεργάτης του κ. Ανδρέας Παλαμάρης.
Την Κυριακή η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία   άρχισε με τον αγιασμό  υδάτων και έτσι δόθηκε η ευκαιρία και αυτό το έτος στην ενορία της Σάμου να συμμετέχει στην όμορφη αυτή ιεροτελεστία. Είχαν μάλιστα προβλεφθεί μικρά πλαστικά φιαλίδια, τα οποία και δόθηκαν στις παρούσες οικογένειες για να αγιάσουν τα μέλη τους και το σπίτι τους.
Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας που είχε ετοιμάσει η οικογένεια Ιακώβου και Σταματίας Φωσκόλου. Μοιράστηκαν επίσης μελομακάρονα και κουραμπιέδες που έφθασαν από την παγωμένη  Τήνο.
Η παρουσία των ενοριτών δεν ήταν μόνο ικανοποιητική αλλά και ζεστή προσφέροντας, στον Αρχιεπίσκοπο και τον συνεργάτη του, την ηθική ικανοποίηση ότι η παρουσία τους ήταν και χρήσιμη και επιθυμητή.  
Με την ευκαιρία της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου στη Σάμου πήγε και ευλόγησε δύο οικογένειες οι οποίες και του το ζήτησαν.
Για μια φορά ακόμη σημειώνουμε ότι δεν είναι εύκολο κατά τις μεγάλες εορτές να είμαστε παρόντες και στις 30 ενορίες μας που ευρίσκονται στα οκτώ νησιά του Αιγαίου.
Και φέτος με τη βοήθεια του Θεού και την καλή θέληση των ιερέων μας τα καταφέραμε.  
Και στην πνευματική ζωή συμβαίνει συχνά αυτό που παρατηρούμε στη φυσική ζωή!
Άλλοι έχουν άφθονες τροφές και δεν τις τρώνε επειδή τις έχουν βαρεθεί ή τις πετούνε διότι τους περισσεύουν και άλλοι περιμένουν κάποιον κατά καιρούς να τους δώσει ένα πιάτο φαγητό. Ξετρελαίνονται μάλιστα όταν αυτό είναι ζεστό!

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου