Ρώμη 6-7 Οκτωβρίου 2021: Αδελφοί Λαοί – Μελλοντική Γη, Θρησκείες και Κουλτούρες σε διάλογο

ΡΩΜΗ 6-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021: ΑΔΕΛΦΟΙ ΛΑΟΙ – ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΓΗ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ

 

 

Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται τη Συνάντηση του Αγίου Πάπα Ιωάννη-Παύλου Β΄ με εκπροσώπους Θρησκειών και Πολιτισμών που έλαβε χώρα στην Ασσίζη της Ιταλίας το 1986. Ήταν μια πρωτοποριακή για την εποχή πρωτοβουλία της Αγίας Έδρας, που απέδειξε ότι οι άνθρωποι καλής θελήσεως, ανεξαρτήτως διαφορών, μπορούν τουλάχιστο να γνωρίζονται και να συνομιλούν!

Στο πνεύμα εκείνης της συνάντησης η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου, από τον επόμενο κιόλας χρόνο, προσκαλούσε προσωπικότητες της θρησκείας και του πολιτισμού σε διεθνείς συναντήσεις στη Ρώμη. Είναι πλέον παραμονές της 35ης ετήσιας εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί, όπως ανωτέρω αναφέρθηκε, την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, σε συνεδριακό κέντρο κοντά στο Κολοσσαίο, παρουσία 700 ατόμων και σε 4 θεματικά φόρουμ. Οι συνέπειες της πανδημίας, ιδιαίτερα για τις φτωχότερες χώρες και οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν. Η συνάντηση διαπνέεται, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Αγίου Αιγιδίου καθηγητής M. Impagliazzo, από την Παπική Εγκύκλιο “Fratelli tutti”. 

Έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Μέγας Ιμάμης Ahmad al-Tayyeb, o Πρόεδρος των Ραβίνων της Ευρώπης δρ. Pinchas Goldschmidt και η αποχωρούσα Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. 

Ο Πάπας ενημέρωσε ότι θα συμμετάσχει το απόγευμα της 7/10 στην τελετή λήξης στο Κολοσσαίο. όπου οι συμμετέχοντες θα προσευχηθούν για την Ειρήνη.

Σημειώνεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος και πέρυσι ήταν παρών στη λιτή, λόγω πανδημίας, εκδήλωση της οργάνωσης, στο Καπιτώλιο της Ρώμης, με θέμα “Κανείς δε σώζεται μόνος του“. 

Πληροφόρηση και αφίσα από VaticanNews

Φωτογραφία αρχείου Πάπα – Πατριάρχη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου