Προσευχηθείτε για τους Ορθοδόξους αδελφούς μας

Προσευχηθείτε για τους Ορθοδόξους αδελφούς μας

Ο Πάπας Φραγκίσκος σήμερα Κυριακή προέτρεψε τους Καθολικούς να προσευχηθούν για τους ορθόδοξους ηγέτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συμμετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο ελληνικό νησί της Κρήτης.

Σήμερα στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στην πρωτεύουσα το Ηράκλειο, βρέθηκε και αντιπροσωπεία του Βατικανού με επικεφαλής τον Καρδινάλιο Kurt Koch του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Χριστιανική Ενότητα, ενότητα.

Από την πλευρά του σε όσους συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας ζητησε: «Ας ενωθούμε στην προσευχή με τους Ορθόδοξους αδελφούς μας», καλώντας το Άγιο Πνεύμα να στείλει «τα δώρα του στους πατριάρχες, αρχιεπισκόπους και επισκόπους που συγκεντρώθηκαν στη Σύνοδο».
Ο Πάπαςστη συνέχεια, οδήγησε το πλήθος στην απαγγελία του Ave Maria, προσευχόμενος για όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς

Πηγή:ekklisiaonline.gr
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου