Στην πλατεία του  Loret oέγινε μία θαυμάσια εκδήλωση δύναμης και λάμψης της πίστης των νέων.

Πεντακόσιες χιλιάδες νέοι από όλες τις χώρες της Ευρώπης είχαν συγκεντρωθεί εκεί με  τον Πάπα Φραγκίσκο, στα πόδια της Παναγίας του  Loreto. Η Παναγία της Οικογένειας που ωθεί  να ζήσουμε το πνεύμα  που είναι αγάπη  και παγκόσμια αδελφοσύνη.

Κρίμα που δεν μπόρεσα όμως να μείνω προσηλωμένος στην τηλεόραση  και να απολαύσω κάθε στιγμή  αυτού του εκπληκτικού εκκλησιαστικού γεγονότος. Είχα στη διάθεσή μου  ένα τέταρτο της  ώρας  από τη μία υποχρέωση στην άλλη. Μόλις τελείωσα έτρεξα αμέσως στο σαλόνι του Μοναστηριού , Αλλά…. Βλέπω ένα συνάδελφο  με το τηλεχειριστήριο  στο χέρι  και την οθόνη σταθεροποιημένη  πάνω  στην  “formula uno”.

Ήμουν έτοιμος να φωνάζω: “ Το Loreto;!!!”,  πιστεύοντας ότι αυτό σίγουρα είχε την προτεραιότητα.  Αλλά  συγκρατήθηκα  και απλώς ρώτησα, εάν στο άλλο κανάλι  θα μπορούσε να δει κανείς το Loreto.

Όμως εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα το λόγο του Κυρίου: «πάνω από όλα η αγάπη», βάζοντας στην άκρη κάθε  άλλο δικαίωμα.

Τότε ηρέμησα, κάθισα  δίπλα στο συνάδελφο μου για να δω μαζί του  την  formula uno. Ταυτόχρονα κατάλαβα πως,  η πιο όμορφη νίκη  ανήκει σ΄ εκείνον που γίνεται ένα με τον άλλο"!.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου