ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος   Π. Νικόλαος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην ενοριακή κοινότητα της Χίου. Στις 6 το απόγευμα τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία συλλειτούργησε και ο εφημέριος του Ναού π. Λέων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος απευθύνθηκε στους παρόντες πιστούς και μίλησε για το ιωβηλαίο έτος και τον τρόπο που καλούμαστε να το βιώσουμε ώστε αυτό να φέρει τους αναμενόμενους πνευματικούς καρπούς.

Μετά τη Θεία Λειτουργία είχε συνάντηση με τους παρόντες πιστούς  και αντάλλαξε μαζί σκέψεις για το πνεύμα με το οποίο η Εκκλησία θέλει να πλησιάσει τους πιστούς αλλά και κάθε άνθρωπος καλής θέλησης και να μοιραστεί μαζί τους στην ευσπλαχνία που ο Κύριος προσφέρει  στην Εκκλησία και σε κάθε άνθρωπο.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση με τον εφημέριο και το ενοριακό συμβούλιο. Συνεχάρη τόσο τον εφημέριο όσο και τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου για την έμπρακτη αγάπη και ενδιαφέρον που δείχνουν για όλη την ενοριακή κοινότητα.

Θεωρήθηκαν τα ενοριακά ληξιαρχικά βιβλία  και τα βιβλία της διαχείρισης.  

Ο Εφημέριος παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο τα  στατιστικά στοιχεία που αφορούν την Ενορία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου και της ενορίας της Μεταστάσεως της Θεοτόκου της Μυτιλήνης. 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου