ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ AMORIS LAETITIA

Υπεγράφη στις 19 Μαρτίου 2016 και κυκλοφόρησε στις 8 Απριλίου του ίδιου έτους, η Αποστολική Παραίνεση πάνω στην αγάπη στην οικογένεια Amoris Laetitia, είναι καρπός της μελέτης του Πάπα και των Επισκόπων της Εκκλησίας που γεννήθηκε μετά από τις Συνόδους του 2014 και 2015.
Μετά από της Evangelii gaudium το πρώτο θέμα που θέλησε να θίξει ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν εκείνο της οικογένειας.
Δύο Συνόδους συγκάλεσε προκειμένου να μελετήσει σε βάθος το ζήτημα και να προτείνει συγκεκριμένες ποιμαντικές οδούς. Από την αρχή της αποστολής του ο σημερινός Πάπας είχε συνειδητοποιήσει τη σημαντικότητα της οικογένειας για την κοινωνία και για την Εκκλησία. Και αυτό γιατί η οικογένεια υποδέχεται τη νέα ζωή, εκπαιδεύει τις νεότερες γενιές και μεταδίδει την πίστη, τις αρχές και τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο της κοινωνίας και φυσικά της Εκκλησίας.
Σήμερα, πέμπτη επέτειος από την κυκλοφορία της Παραινέσεως είναι μια ευκαιρία να επικεντρωθούμε εκ νέου στην ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας για την οικογένεια.
Η Παραίνεση δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση από όλους.
Κάποιες Ιερές Σύνοδοι και Επισκοπές τη δέχτηκαν αμέσως και με ενθουσιασμό προσαρμόζοντας το ποιμαντικό του πρόγραμμα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της. Άλλες όμως επικεντρώθηκαν στο κεφάλαιο 8 που αναφέρεται στις αδυναμίες της οικογένειας.
Σε τελική ανάλυση όμως, ο Πάπας έγραψε μια επιστολή αγάπης προς τις οικογένειες. Έτσι η πέμπτη επέτειος κυκλοφορίας της «Χαράς της αγάπης» είναι μια ευκαιρία να διαβαστεί εκ νέου και να χρησιμοποιηθούν ξανά και περισσότερο οι πρακτικές συμβουλές της.
Άλλωστε, προκειμένου να μην λησμονηθεί αλλά να χρησιμοποιηθεί με τον πιο κατάλληλο τρόπο αυτό το ποιμαντικό εργαλείο έχει εγκαινιαστεί στις 19 Μαρτίου 2021, πανήγυρη του Αγίου Ιωσήφ, το Έτος της Οικογένειας «Amoris Laetitia».

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου