Παρουσίαση της ελληνικής μετάφρασης του Κώδικα Κανονικού Δικαίου της Καθολικής Εκκλησίας

Παρουσίαση Κανονικού Δικαίου 

Επιστημονική Εσπερίδα με τίτλο «Συγκριτικό Ευρωπαϊκό Κανονικό Δίκαιο. Η μετάφραση του Κώδικα (Codex Juris Canonici) της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Η Εσπερίδα συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Κανονικού Εκκλησιαστικού Δικαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, την Καθολική Ιεραρχία στην Ελλάδα και το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν ο Σεβ/τατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, Καθηγητής Κανονικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Η Κανονολογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και η Κωδικοποίηση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας», ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Μαγγιώρος, Πρόεδρος Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ με θέμα: «Προϊστορία και το περιεχόμενο του Κώδικα», ο Σεβ/τατος π. Δημήτριος Σαλάχας, Επίσκοπος Γρατιανουπόλεως, πρώην Αποστολικός Έξαρχος των Ελληνορρύθμων Καθολικών Ελλάδος, Επίτιμος Καθηγητής Κανονικού Δικαίου σε Ποντιφικά Πανεπιστήμια της Ρώμης με θέμα: «Η πορεία της μετάφρασης του Κώδικα και η αναγνώρισή του ως Εσωτερικό Δίκαιο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας», και ο Σεβ/τατος Αρχιεπίσκοπος, πρώην των εν Αθήναις Καθολικών π. Νικόλαος Φώσκολος, με θέμα: «Η μετάφραση του Κώδικα».

Παρουσίαση Κανονικού Δικαίου 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβ/τατος π. ΣάβιοΧονΤάι-Φάι, Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα, ο Σεβ/τατος Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, και ο κ. Λορέντσο Φατσίνι, εκ της Libreria Editrice Vaticana, δηλαδή του Εκδοτικού Οίκου της Αγίας Έδρας.

Την Εσπερίδα παρουσίασαν και συντόνισαν οι κ.κ. Νικόλαος Μαγγιώρος και Δημήτριος Λεβαντής, δικηγόρος.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εισηγητών και των ακροατών, και επιπλέον διευκρινήσεις σχετικά με το περιεχόμενο τους, ολοκληρώνοντας έτσι αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική και επιτυχημένη επιστημονική Εσπερίδα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να δοθούν στον Σεβ/τατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο, για την άρτια οργάνωσης της Εσπερίδας και τη γενναιόδωρη χριστιανική και αδελφική φιλοξενία.

 

π. Λέων Κισκίνης

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου