ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΡΟΔΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΞΙΝΑΡΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΡΟΔΑΡΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΞΙΝΑΡΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

 

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, πανηγύρισε με εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Kαθεδρικός Ναός της Εκκλησίας της Τήνου.
Την παραμονή στις 8 το βράδυ τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποία συμπροσευχήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο ο Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής Παν/τατος π. Ρόκκος Ψάλτης, ο π. Νίκος Ψάλτης, ο π. Μάρκος Βιδάλης, ο π. Μάρκος Φώσκολος και ο Ιεροδιάκονος π. Ιωάννης Σκλάβος.
Την ημέρα της πανήγυρης, την Κυριακή στις 6 το απόγευμα, με τη συμμετοχή πολλών ευλαβών της Παναγίας από την πόλη και όλα τα χωριά τελέστηκε Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας, π. Νικόλαο, στην οποία συλλειτούργησε όλος ο ιερός κλήρος της Τήνου.
Τα τελευταία χρόνια, με την πανήγυρη προς τιμή της Παναγίας του Ροδαρίου, Προστάτισσας της Εκκλησίας της Τήνου, γίνεται και η  επίσημη έναρξη της νέας ποιμαντικής χρονιάς. Ο Αρχιεπίσκοπος μας, κατά την ομιλία του, χαράσσει τους κεντρικούς άξονες της ποιμαντικής που θα ακολουθήσει η τοπική Εκκλησία καθορίζοντας της προτεραιότητες.
Στην φετινή πανήγυρη που ήταν και η πρώτη ημέρα της έναρξης των εργασιών της έκτακτης Συνόδου της Ρώμης, που θα ασχοληθεί με τα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας, ο Επίσκοπος επέλεξε την ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στο θαύμα της Κανά (Ιωάννης 2,1-11).

Μετά  την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, μίλησε στην Εκκλησία και είπε:

Σεβαστοί Πατέρες, αδελφοί και αδελφές μου,

Την περίοδο αυτή όλη η Καθολική Εκκλησία βιώνει σημαντικές στιγμές.  Από σήμερα  μέχρι και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στη Ρώμη μία έκτακτη Σύνοδος των Επισκόπων. Σ’ αυτήν συμμετέχουν όλοι οι Πρόεδροι των τοπικών Συνόδων των Ιεραρχιών του κόσμου. Τη δική μας Σύνοδο  εκπροσωπεί ο Σεβασμιότατος Πρόεδρος Φραγκίσκος Παπαμανώλης. Το θέμα που θα μελετήσουν οι Συνοδικοί Πατέρες, υπό την Προεδρία του Αγίου Πατέρα, του Πάπα Φραγκίσκου, είναι: «Ποιμαντικές προκλήσεις από την οικογένεια». Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο τους τελευταίους καιρούς απασχολεί έντονα την Εκκλησία. Συμπεριφορές αντίθετες προς το Ευαγγέλιο και τη διδασκαλία της Εκκλησίας, εύκολοι χωρισμοί συζύγων, εγκατάλειψη παιδιών, νομοθετικές βλαβερές καινοτομίες τραυματίζουν τον ιερό αυτό  θεσμό της οικογένειας. Η Εκκλησία αναζητά  τρόπους για να σταθεί ακόμη πιο κοντά, με αγάπη και κατανόηση στην οικογένεια, χωρίς να εγκαταλείψει το νόμο του Θεού και την ουσιαστική διδασκαλία της. Η Καθολική Εκκλησία έχει μείνει  μόνη στην υπεράσπιση του ιερού θεσμού του Γάμου και της οικογένειας,  και αυτό κάποια στιγμή σίγουρα θα της αναγνωριστεί, φοβούμαι όμως ότι θα είναι πολύ  αργά!

Συμμετέχοντες στο μεγάλο αυτό γεγονός της Εκκλησίας, της Συνόδου των Επισκόπων για την οικογένεια και την πανήγυρη προς τιμήν της Προστάτισσας της μεγάλη πνευματικής οικογένειάς μας που είναι η τοπική μας Εκκλησία, επιλέξουμε την ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στο Γάμο της Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Ιησούς με την εκεί παρουσία του, της Μητέρας του και των Αποστόλων του ευλόγησε το Γάμο  και τον κατέστησε Μυστήριο της Εκκλησίας.

Είναι μία ωραία συγκυρία διότι μελετώντας τα δύο αυτά γεγονότα  και βοηθούμενοι από το λόγο του Κυρίου που αναφέρεται στο θαύμα του Ιησού στο Γάμο της Κανά μπορούμε να νιώσουμε πως με την παρουσία του Χριστού και της Παναγίας στη ζωή της οικογένειας μπορεί να διατηρηθεί η αγάπη, η χαρά και την ευτυχία μέσα στην οικογένεια η οποία βάλλεται από πλευρές πλευρές. Η οικογένεια που δημιουργείται με το Μυστήριο του Γάμου γίνεται η της Τριαδικής Θεϊκής αγάπης. Αυτή η αλήθεια δεν είναι μία απλή θεωρία αλλά μία πραγματικότητα βασισμένη στο Λόγο του Κυρίου.  Και μόνο αν έτσι  βιώνεται ο Χριστιανικός Γάμος μπορεί να αντέξει και να μείνει αδιάλυτος και σταθερός.

Το νιόπαντρο ζευγάρι της Κανά από τις πρώτες στιγμές της ζωής τους αντιμετώπισαν κάποια προβληματάκια. Κινδύνεψαν  να χάσουν το κέφι τους και τη χαρά τους οι ίδιοι και οι προσκεκλημένοι τους.  Όμως η ευαίσθητη καρδιά της Παναγίας το αντιλαμβάνεται και η φιλεύσπλαχνη και Θεϊκή καρδιά του Ιησού μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Προηγείται η προσευχή:  Υιέ μου και Θεέ μου δεν έχουν κρασί. Ακολουθεί η πίστη: «Κάνετε ότι σας πει», και το θαύμα ακολουθεί.

Το ίδιο λέει σήμερα η Παναγία σε όλους μας, στην κάθε μια σας και καθένα μας,  για την επίλυση των προβλημάτων που ακολουθούν την ευθύνη που έχουμε μέσα στην Εκκλησία, μέσα στην Κοινωνία. Έτσι η χαρά της οικογένειας δεν χάνεται, η αισιοδοξία διατηρείται , η ελπίδα αυξάνει , η πίστη αυξάνει την αγάπη και η διατήρηση της αγάπης κρατά ενωμένη και σταθερή την οικογένεια.

Θα περιμένουμε με πολλή αισιοδοξία τις υποδείξεις και προτάσεις  της έκτακτης αυτής Συνόδου των Επισκόπων στη Ρώμη και της τακτικής που θα γίνει του χρόνου  για να σταθεί η Εκκλησία ακόμη πιο κοντά στην κατ’ οίκον Εκκλησία που είναι η οικογένεια.

Ως τοπική Εκκλησία στο νέο αυτό ποιμαντικό έτος μαζί με την προτεραιότητα της κατήχησης και της ποιμαντικής για τους εφήβους και τους νέους, θέτουμε και το θεσμό της οικογένειας. Ως δείγμα αυτού του ενδιαφέροντος μας και έως ότου διοργανώσουμε κάτι ποιο συστηματικό για τη στήριξη των οικογενειών μας, σας ενημερώνω ότι κάθε Τετάρτη απόγευμα  από τις μέχρι αργά το βράδυ θα είμαι στο Γραφείο μου, για συναντήσεις με οικογένειες που θα ήθελαν να εξετάσουμε μαζί κάθε λογής πρόβλημά τους. Η συνάντηση θα γίνεται μετά από ένα τηλεφώνημα  για  τον καθορισμό της ώρας και της επαλήθευσης ότι  ευρίσκομαι στην Τήνο. Οι συναντήσεις θα εξασφαλίζουν πλήρη εχεμύθεια και αρχίζουν από την Τετάρτη που έρχεται.

Η Εκκλησία μας θα συνεχίσει το κοινωνικό της έργο, το οποίο συνεχίζεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και χωρίς διατυμπανισμούς. Τον τελευταίο καιρό η Κάριτας Νάξου-Τήνου επιτελεί έργο συστηματικότερο και αποτελεσματικότερο. Ευχαριστώ θερμά όλους τους εθελοντές της Κάριτας, σε όποια θέση και αν βρίσκονται, οι οποίοι προσφέρουν το χρόνο και την εργασία τους με αγάπη ώστε η Εκκλησία μας να συμπαρίσταται στους αναγκεμένους συνανθρώπους μας. Είμαι αισιόδοξος ότι  μέσω του πρόσφατα εγκεκριμένου καταστατικού της, από την Αρχιεπισκοπή μας και το Πρωτοδικείο θα μπορέσει ακόμη καλύτερα να επιτελέσει το έργο της. Οι αδελφοποιήσεις με τις Κάριτας της Ιταλίας και η συμμετοχή σε εθνικά και διεθνή προγράμματα έχουν ήδη αποδώσει ορισμένους καρπούς. Πιο συγκεκριμένα – Ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του π. Νικολάου Ψάλτη ως εκκλησιαστικού παραστάτη της Κάριτας Νάξου – Τήνου και στο κ. Αντώνη Δελατόλα ως προέδρου. Εντός του τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου όλες οι ενορίτες καλούνται σε συνεργασία με τον εφημέριό τους να ορίσουν άτομα ώστε αυτά να αποτελέσουν τους αντιπροσώπους τους στη γενική συνέλευση της Κάριτας Τήνου, ώστε να εκλεγεί το νέο ΔΣ.

Είθε ο Κύριος να ευλογεί όλες τις οικογένειες μας. Όλοι οι νέοι και οι νέες που προετοιμάζονται για την τέλεση του Μυστηρίου του Γάμου να γνωρίζουν ότι η Εκκλησία θα τους συνοδεύει σε κάθε στιγμή. Η παρουσία  της Παναγίας και του Χριστού στις οικογένειες σας που εξασφαλίζεται με την προσευχή ας είναι η εγγύηση ότι ποτέ δεν θα λείψει το κρασί που συμβολίζει, τη χαρά, την ευτυχία, την αισιοδοξία και την ελπίδα ότι με την πίστη ποτέ η ενότητα δεν θα χαθεί. Αμήν.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος  παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε μία  μετακίνηση εφημερίων και την ονομασία νέων Γενικών Βικαρίων τόσο στην Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου όσο και στην Επισκοπή Χίου (Χίος-Μυτιλήνη-Σάμος.)

Είπε ο Αρχιεπίσκοπος:

Αδελφοί μου και αδελφές μου, γνωρίζετε τα κενά τα οποία δημιουργήθηκαν τον τελευταίο καιρό στην τοπική μας Εκκλησία με ασθένεια του π. Μανώλη Ρεμούνδου, την εθελοντική μετάβαση του π. Ρόκκου στο Ησυχαστήριο του Καλού Σαμαρείτη στην Αθήνα, την απρόσμενη και δύσκολη ασθένεια του π. Αντώνη,  που υπηρετούσε σε 5 ενορίες, του π. Μάριου Ψάλτη που υπηρετούσε στη Σάμο αλλά και δύο θετικών για την Εκκλησία μας γεγονότων τα οποία χαροποίησαν την τοπική μας Εκκλησία όπως ήταν η ιερατική χειροτονία του π. Γεωργίου Παλαμάρη και το αίτημα του Έλληνα Βενεδικτίνου μοναχού π. Λέοντα Κισκίνη να υπηρετήσει τουλάχιστο για τρία χρόνια στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ο Κύριος μας έστειλε τον π. Μάρκο Βιδάλη ο οποίος κάλυψε ένα μέρος των ποιμαντικών κενών με τον καλύτερο τρόπο και γι’ αυτό τον ευχαριστώ θερμά. Όπως θα παραμείνει κοντά μας μέχρι το τέλος σχεδόν του Οκτωβρίου και θα ελπίζω να είναι σε επί φυλακή για κάθε έκτακτη ανάγκη  βοηθείας, που θα του ζητήσουμε στο μέλλον.
Έπρεπε λοιπόν να πάρουμε κάποιες αποφάσεις.
Μετά λοιπόν από προσευχή και πολλή σκέψη και με μόνο κριτήριο την πνευματική εξυπηρέτηση όλων των ενοριών και το όφελος που προκύπτει όταν τα χαρίσματα των ιερέων μας μοιράζονται και σε άλλες ενορίες, αφού άκουσα την προσωπική γνώμη του κάθε ιερέα,  προχώρησα σε κάποιες αποφάσεις που συνοδεύονται από μερικές αλλαγές εφημερίων, που κατά τη γνώμη μου ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή για την τοπική μας Εκκλησία.

 

Παρακαλώ τον Ιεροδιάκονο π. Ιωάννη να διαβάσει το σχετικό έγγραφο:

 

Αρ. Πρωτ 348/2014

Αρ. Φακ. 001/00100                                                                                 

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ  ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

 

Όλοι οι ιερείς μας είναι εμπλουτισμένοι με ποικιλία χαρισμάτων, τα οποία και θέτουν με γενναιοδωρία στη διάθεση όλης της Εκκλησίας, μέσα  από  την ποιμαντική αποστολή και τις άλλες ευθύνες που τους ανατίθενται από την αρμόδια Εκκλησιαστική  Αρχή.

Αυτά τα χαρίσματα είναι καλό, κατά καιρούς, να προσφέρονται σε περισσότερες ενορίες, ώστε οι πιστοί μας να επωφελούνται  της ποικιλίας αυτών των χαρισμάτων.

Ο Κύριος, ο οποίος κατευθύνει και κυβερνά την Εκκλησία, κατά καιρούς μας υπενθυμίζει, μέσα από απρόβλεπτα, για μας, γεγονότα, ότι αυτό οφείλουμε να το εξασφαλίζουμε, ώστε και οι ιερείς να ανανεώνονται, αλλάζοντας περιβάλλον αποστολικής δράσης και χρησιμοποιώντας νέους συνεργάτες,  αλλά και οι ενορίτες να επωφελούνται από τα διαφορετικά χαρίσματα των ποιμένων της Εκκλησία μας.

Μετά από προσευχή, περισυλλογή και αφού ζήτησα τη γνώμη όλων των εφημερίων μας και έλαβα υπόψη μου:

 α-τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας.

 β-το πνεύμα της Δευτέρας Συνόδου του Βατικανού,

 γ-τις προτάσεις  της  8ης Συνόδου της τοπικής μας Εκκλησίας, που πραγματοποιήσαμε στην Τήνο από το έτος 1998 έως το έτος 2001 και

δ- την γενική αναδιοργάνωση της τοπικής μας Εκκλησίας που έγινε το έτος 2010, και με μοναδικό σκοπό το πνευματικό όφελος της Εκκλησίας,

Ορίζω

1.- Στην  Ποιμαντική Ενότητα Μητρoπόλεως Νάξου, την οποία  θα αποτελούν οι ενορίες Νάξου και Πάρου,

Εφημέριο τον π. Γεώργιο Παλαμάρη

και αναπληρωτή Εφημέριο: τον π. Μανώλη Ρεμούνδο

2.-  Στην Ενορία  Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου και  στην  Ποιμαντική Ενότητα Στενής, την οποία αποτελούν οι ενορίες Στενής-Μυρσίνης-Ποταμιάς και Κέχρου

Εφημέριο τον π. Μάρκο Φώσκολο

με αναπληρωτή Εφημέριο τον π. Πέτρο Σοκολόφσκυ

και Υπεφημέριο τον Ιεροδιάκονο π. Ιωάννη Σκλάβο

3.- Στην Ποιμαντική Ενότητα Καλλονής την οποία θα αποτελούν οι ενορίες Καλλονής-Καρκάδου-Κάτω Κλείσματος – Αετοφωλιάς- Καρδιανής  και  Άνδρου

Εφημέριο  τον π. Φραγκίσκο Βιδάλη

με Λειτουργό  της Καρδιανής τον   π. Αντώνιο Φόνσο

4.- Στην Ποιμαντική Ενότητα Κώμης την οποία   θα αποτελούν οι ενορίες Κώμης – Σκαλάδου – Περάστρας – Κρόκου και Λουτρών

Εφημέριο τον π. Δημήτριο Δαλέζιο

με Λειτουργό Κρόκου τον π. Αντώνιο Φόνσο

5.- Στην Ποιμαντική Ενότητα Αγάπης την οποία θα αποτελούν οι ενορίες Αγάπης – Ξινάρας – Κουμάρου και Βωλάξ

Εφημέριο τον π. Νίκο Ψάλτη

6.- Στην Ποιμαντική Ενότητα Κάμπου την οποία αποτελούν οι ενορίες Κάμπου- Κτικάδου – Κιονίων  – Ταραμπάδου  και Σμαρδάκιτου

Εφημέριο  π. Γεώργιο Ανδριώτη

με Λειτουργό Σμαρδάκιτου  τον π. Ριχάρδο Ταράσκεβιτς

7.- Στην Ποιμαντική Ενότητα Μυκόνου και Σάμου

Εφημέριο τον π. Ριχάρδο Ταρασκεβιτς

8.- Στην Ποιμαντική Ενότητα Χίου και Μυτιλήνης

Εφημέριο τον π. Λέοντα Κισκίνη

Παρακαλώ  τους εφημερίους, να αναλάβουν τα νέα ενοριακά καθήκοντά τους το αργότερο έως  την Κυριακή  23 Νοεμβρίου 2014, Εορτή του Χριστού Βασιλέα του  σύμπαντος κόσμου.

Με τα παρόντα σημερινά Γράμματα  ορίζω επίσης ως Γενικό Βικάριο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου τον π. Φραγκίσκο Βιδάλη και  Γενικό Βικάριο της Καθολικής Επισκοπής Χίου τον π. Ριχάρδο Ταράσκεβιτς,  τους οποίους και παρακαλώ να αναλάβουν τα καθήκοντά τους από σήμερα.

Με τις ικεσίες της Παναγίας Θεοτόκου του Ροδαρίου και όλων των Αγίων, επικαλούμαι  την ευλογία του Θεού πάνω σε όλους τους ιερείς μας και στον ιεροδιάκονό μας και εύχομαι σε εκείνους και σε όλα τα μέλη της Εκκλησίας μας καλή και σωτήρια νέα ποιμαντική χρονιά.       

ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ

Δόθηκε στα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής μας στην Τήνο, σήμερα 5 Οκτωβρίου 2014, εορτή της Παναγίας του Ροδαρίου, Προστάτισσας της τοπικής Εκκλησίας.
 

Έπειτα ευχαρίστησε, εκ μέρους όλης της Εκκλησίας,  τον Γενικό Βικάριο Παν/τατο π. Ρόκκο Ψάλτη  για τα 55 χρόνια υπηρεσίας στην Εκκλησία Τήνου  λέγοντας:

Μετά την τέλεση αυτής της πανηγυρικής μας Ευχαριστίας προς τον Ένα και Τριαδικό Θεό και προς τιμή της Προστάτισσας μας Παναγίας του Ροδαρίου, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Πανοσιολογιώτατο π. Ρόκκο Ψάλτη, ο οποίος ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή μου, είναι σήμερα μαζί μας.

Η επιλογή του να συνεχίσει την αποστολή του στο Ησυχαστήριο του καλού Σμαρείτη στην Πεύκη της Αθήνας, είναι πιστεύω επιτυχής και για τον ίδιο και για το Ίδρυμα, διότι ευρίσκεται σε ένα τόπο ηρεμίας και γαλήνης που μπορεί να συνεχίσει την αποστολή του ζηλωτή ιερέα προσφέροντας υπηρεσία και παράδειγμα ζωής.

        Αγαπητέ π. Ρόκκο, γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν αισθάνεστε άνετα αυτή τη στιγμή και ίσως θεωρήστε ότι σας παραπλάνησα ζητώντας σας να είστε σήμερα μαζί μας. Όμως,  όπως εσείς προσπαθείτε να κάνετε με τον καλύτερο τρόπο το καθήκον σας , αυτό προσπαθώ και εγώ. Παρόλο που θαυμάζω το μεγαλείο της απλότητας σας και της σοβαρότητας σας με την οποία ασκήσατε το ποιμαντικό έργο σας στην τοπική μας Εκκλησία για 55 χρόνια. Θέλω να σας εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ.  Στην μακροχρόνια αυτή ποιμαντική σας δράση σε όλες σχεδόν τις ενορίες της Τήνου πολλοί είχαν την ευτυχία, την χαρά και την τιμή να ευεργετηθούν πνευματικά και όχι μόνο από τα πολλά σας χαρίσματα. Από αυτές τις ενορίες άλλες τα εκτίμησαν και πρόκοψαν πνευματικά και άλλες τα αγνόησαν και έχασαν μία ευκαιρία της ζωής τους που δεν επανέρχεται.

Μέχρι την εθελοντική αναχώρησή σας από την Τήνο τον περασμένο Ιούλιο, ήσασταν αεικίνητος, πανταχού παρών, δίνοντας παράδειγμα ιερατικό προς όλους μας: παράδειγμα πιστού ιερέα, καλού ποιμένα, πνευματικού πατέρα.

Ως Γενικός Βικάριος της Αρχιεπισκοπής μας από τα χρόνια του Προκατόχου μου, αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Ιωάννη Περρή και για  άλλα 21 χρόνια μαζί μου, ποτέ δεν ζητήσατε προνόμια και δόξα. Σας  ευχαριστώ στο όνομα της τοπικής μας Εκκλησίας. Σας ζητώ να συνεχίσετε να προσφέρετε στην Εκκλησία την πολύτιμη ποιμαντική διακονία σας, όπως μέχρι σήμερα έτσι απλά, ταπεινά και όταν θέλετε να ξεκουραστείτε πάρτε το πλοίο και ελάτε στην Τήνο να ξεκουραστείτε εδώ που τόσα χρόνια κουραστήκατε. Ο Κλήρος ο λαός και εγώ σας  ευχαριστούμε και ζητούμε από την Παναγία να εξασφαλίζει για σας από τον Κύριο πολλά ακόμη χρόνια και να σας διατηρεί υγιή, δυναμικό και αποτελεσματικό.

 

Αυτή η ευχή δεν είναι μόνο δική μας αλλά και  του ιδίου Αγίου Πατέρα του Πάπα  Φραγκίσκου,  ο οποίος όπως τώρα συνηθίζει ο ίδιος μέσω του Αποστολικού Νουντσίου, σας στέλνει την Αποστολική του ευλογία.

 

Με πατρική αγάπη

Η ΑΥΤΟΥ ΑΓΙΟΤΗΤΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Ευχόμενος την  θεϊκή ενίσχυση και προστασία

Χορηγεί την  ιδιαίτερη

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΙΑ
εις
τον Πανοσιολογιώτατο Πατέρα

ΡΟΚΚΟ ΨΑΛΤΗ

Αναγνωρίζοντας με ευγνωμοσύνη  τα πολλά χρόνια

ευσεβούς, γενναιόδωρης  και υποδειγματικής  υπηρεσίας

εις την Αγία Μητέρα Εκκλησία

 

+ Εδουάρδος-Ιωσήφ Adams 
Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα
15 Σεπτεμβρίου 2014

 

Στη συνέχεια ένα κοριτσάκι και μία κοπέλα, εκ μέρους των παιδιών, εφήβων και νέων της Καθολικής Εκκλησίας Τήνου, πρόσφεραν λουλούδια στον π. Ρόκκο λέγοντας

Σεβαστέ Πατέρα Ρόκκο,

Εκ μέρους όλων των παιδιών της τοπικής Εκκλησίας της Τήνου, σας προσφέρουμε  λίγα τριαντάφυλλα. Γνωρίζετε πως τα τριαντάφυλλα έχουν όμορφο άρωμα και τσουχτερά. Και το άρωμα και τα αγκάθια είναι σύμβολα της ιερατικής σας αποστολής.

Εσείς  εργαστήκατε στον πνευματικό κήπο της τοπικής μας Εκκλησίας. Με  τη δική σας φροντίδα, αγάπη, σεμνότητα και εργατικότητα αναπτύχτηκαν πολλά αρωματικά και ζωντανά τριαντάφυλλα που ήταν τα παιδιά, οι έφηβοι και οι νέοι.

Εκ μέρους τους, σας ευχαριστούμε σας βεβαιώνουμε πως δεν σας ξεχνούμε και σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να κάνετε και εσείς το ίδιο και για μας,  απ’ όπου κι αν βρίσκεστε.

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σήμερα θα τελεστεί στο Παρεκκλήσιο του Κοιμητηρίου των Ουρσουλινών  Μοναχών στο Μοναστήρι τους στα Λουτρά Τήνου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μετά θα  γίνει  λιτανεία προς το Παρεκκλήσιο της Αγίας Θηρεσίας, το οποίο ευρίσκεται μέσα στους κήπους του Μοναστηριού, όπου και θα τελεστεί ειδική  δέηση.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας του Ροδαρίου ο Αρχιεπίσκοπος θα λειτουργήσει στον Καθεδρικό Ναό της Ξινάρας στις 7 το απόγευμα

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στις 11 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου στη Μύκονο.

Για όσους επιθυμούν  να συμμετάσχουν από την Τήνο:

Η αναχώρηση θα γίνει στις: 9:30 με το SEAJETII

Η Επιστροφή μπορεί να γίνει στις:

13:45 μετοSUPERFERRY II

14:15  BLUE STAR ITHAKI

15:45 μετο  SEAJET II

16:00 με το  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

 

 

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου