Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 5-19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 5-19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ2014

 

«Να μιλάτε με παρρησία και να ακούτε με ταπεινοσύνη, αυτή είναι η συνοδικότητα»

Ο Πάπας Φραγκίσκος  σήμερα την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, με μία πρόσκληση για συλλογικότητα και συνοδικότητα  εγκαινίασε τις εργασίες της έκτακτης της Συνόδου των Επισκόπων  στη Ρώμη, η οποία θα μελετήσει το θέμα: «ποιμαντικές προκλήσεις για την οικογένεια».

Ο Άγιος Πατέρας, ο οποίος τις δύο πρώτες ώρες των εργασιών που ήταν παρών, φαινόταν πολύ ήρεμος, γαλήνιος, με θαυμάσιο κέφι  και μάλιστα κάποια στιγμή έκανε και χιούμορ για να θερμάνει ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα της αίθουσας των Γενικών Συνεδριάσεων.

Κάποια στιγμή διηγήθηκε ότι: «μετά το τελευταίο κονσιστόριο το Φεβρουάριο του 2014, κατά το οποίο  συζητήθηκαν και τότε θέματα της οικογένειας» ένας  Καρδινάλιος  του έστειλε μία επιστολή  γράφοντάς του: «κρίμα που μερικοί Καρδινάλιοι δεν είχαν το θάρρος, να πουν κάποια πράγματα από σεβασμό προς τον Πάπα, σκεπτόμενοι ίσως πως ο Πάπας έχει διαφορετική γνώμη». Αυτό , είπε με αποφασιστικότητα ο Άγιος Πατέρα Φραγκίσκος,  δεν είναι σωστό, αυτό δεν είναι συνοδικότητα,  είναι ανάγκη  να πούμε  κάθε τι, που εν Κυρίω αισθανόμαστε  ότι πρέπει να πούμε: χωρίς φόβος και ενδοιασμό. Ταυτόχρονα οφείλουμε να ακούμε  με ταπεινότητα  και να δεχτούμε  με ανοικτή καρδιά  ότι λένε οι αδελφοί. Αυτός είναι ο τρόπος άσκησης της συνοδικότητας.

 «Γι’ αυτό σας ζητώ και  σας παρακαλώ, να χρησιμοποιείτε αυτή  τη στάση αδελφών εν Χριστώ, να μιλάτε με παρρησία, να ακούτε με ταπεινοσύνη  και να το κάνετε αυτό  με μεγάλη ηρεμία  και ειρήνη, διότι η Σύνοδος  διεξάγεται  με τον Πέτρο και υπό τον Πέτρο  και η παρουσία του Πάπα  είναι εγγύηση  για όλους  και διαφύλαξη της πίστης». 

Ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος , Σεβασμιότατος π. Φραγκίσκος προσέρχεται στην αίθουσα της Συνόδου στη Ρώμη

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου