ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΟΥΜΕΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΟΥΜΕΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Μία παγκόσμια ημέρα προσευχής για την προστασία του περιβάλλοντος, η οποία θα τελείται την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό αποφάσισε ο Πάπας Φραγκίσκος, με μία επιστολή την οποία έστειλε στους Peter Turkson και Kurt Koch, Προέδρους αντιστοίχως των Ποντιφικού Συμβουλίων “Δικαιοσύνη και ειρήνη” και “Ενότητα των χριστιανών”. Η ημέρα αυτή έχει και χαρακτήρα οικουμενικό, διότι την ίδια ημέρα τελείται και από την Ορθόδοξη Εκκλησία. 

Καθολικοί και Ορθόδοξοι Χριστιανοί μαζί σε προσευχή για την φροντίδα του περιβάλλοντος: Η παγκόσμια αυτή ημέρα που συστήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο αποσκοπεί πολύ στον οικουμενικό χαρακτήρα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η Ποντιφική Εγκύκλιος αρχίζει με αναφορά στις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Ιωάννη στη σχετική Εγκύκλιο «ευλογητός να είσαι». Θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτή η παγκόσμια ημέρα είναι η φυσική συνέχεια στην Ποντιφική Εγκύκλιο.
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου