Πάπας Φραγκίσκος: Οι θάνατοι μεταναστών στη Μεσόγειο είναι μια μάστιγα σαν τις αμβλώσεις

Πάπας Φραγκίσκος: Οι θάνατοι μεταναστών στη Μεσόγειο είναι μια μάστιγα σαν τις αμβλώσεις

 

Εύα Παυλάτου 02/06/2015

Έκανε σύγκριση των μεταναστών, που χάνονται στα νερά της Μεσογείου, με τις αμβλώσεις, τον πόλεμο, τον υποσιτισμό και την τρομοκρατία
Ως μια μεγάλη μάστιγα της εποχής μας χαρακτήρισε ο Πάπας Φραγκίσκος τους εκατοντάδες θανάτους μεταναστών, για τους οποίους η Μεσόγειος έχει γίνει ένας «υγρός» τάφος.
Ο ποντίφικας σε ομιλία του στο συνέδριο της «Ιταλικής Ένωσης Επιστήμης και Ζωής» τόνισε: «Αφήνοντας τους αδελφούς μας να πεθαίνουν στα Στενά της Σικελίας είναι μια μάστιγα όμοια με αυτή της άμβλωσης».

Επίσης, για τον Πάπα Φραγκίσκο άλλες μάστιγες της εποχής μας είναι ο υποσιτισμός, ο πόλεμος, η βία, η τρομοκρατία αλλά και η ευθανασία. 
Ο Πάπας, σύμφωνα με την είδηση που μεταδίδει το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμπλήρωσε: «Η μάστιγα της άμβλωσης αποτελεί επίθεση κατά της ζωής.
Αφήνοντας τους αδελφούς μας να πεθαίνουν στη θάλασσα της Σικελίας είναι μια επίθεση ενάντια στη ζωή. Ο θάνατος στον εργασιακό χώρο, επειδή δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας, είναι μια επίθεση ενάντια στη ζωή. Ο υποσιτισμός είναι μια επίθεση ενάντια στη ζωή».
Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε τις σχετικές δηλώσεις μερικές ώρες, αφού είχαν διασωθεί 750 μετανάστες στα ανοιχτά της Σικελίας. 
Περίπου 1.800 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από την αρχή του έτους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο με επισφαλή πλοία, προκειμένου να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, στις οποίες, συνήθως, κινδυνεύουν από πείνα και εμφύλιες συρράξεις.

Πηγή:Θέμα.gr

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου