Πάπας Φραγκίσκος: Οι θάνατοι μεταναστών στη Μεσόγειο είναι μια μάστιγα σαν τις αμβλώσεις

Πάπας Φραγκίσκος: Οι θάνατοι μεταναστών στη Μεσόγειο είναι μια μάστιγα σαν τις αμβλώσεις

 

Εύα Παυλάτου 02/06/2015

Έκανε σύγκριση των μεταναστών, που χάνονται στα νερά της Μεσογείου, με τις αμβλώσεις, τον πόλεμο, τον υποσιτισμό και την τρομοκρατία
Ως μια μεγάλη μάστιγα της εποχής μας χαρακτήρισε ο Πάπας Φραγκίσκος τους εκατοντάδες θανάτους μεταναστών, για τους οποίους η Μεσόγειος έχει γίνει ένας «υγρός» τάφος.
Ο ποντίφικας σε ομιλία του στο συνέδριο της «Ιταλικής Ένωσης Επιστήμης και Ζωής» τόνισε: «Αφήνοντας τους αδελφούς μας να πεθαίνουν στα Στενά της Σικελίας είναι μια μάστιγα όμοια με αυτή της άμβλωσης».

Επίσης, για τον Πάπα Φραγκίσκο άλλες μάστιγες της εποχής μας είναι ο υποσιτισμός, ο πόλεμος, η βία, η τρομοκρατία αλλά και η ευθανασία. 
Ο Πάπας, σύμφωνα με την είδηση που μεταδίδει το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμπλήρωσε: «Η μάστιγα της άμβλωσης αποτελεί επίθεση κατά της ζωής.
Αφήνοντας τους αδελφούς μας να πεθαίνουν στη θάλασσα της Σικελίας είναι μια επίθεση ενάντια στη ζωή. Ο θάνατος στον εργασιακό χώρο, επειδή δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας, είναι μια επίθεση ενάντια στη ζωή. Ο υποσιτισμός είναι μια επίθεση ενάντια στη ζωή».
Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε τις σχετικές δηλώσεις μερικές ώρες, αφού είχαν διασωθεί 750 μετανάστες στα ανοιχτά της Σικελίας. 
Περίπου 1.800 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από την αρχή του έτους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο με επισφαλή πλοία, προκειμένου να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, στις οποίες, συνήθως, κινδυνεύουν από πείνα και εμφύλιες συρράξεις.

Πηγή:Θέμα.gr

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου