Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

Ο Χαρίλαος και στη φυλακή που βρίσκεται προσπαθεί να βιώσει το Λόγο της Ζωής. Οι όμορφες εμπειρίες που έχει του δίνουν κουράγιο να συνεχίσει.
Πριν από μερικούς μήνες μεταφέρθηκε σε μία φυλακή του Βορά, πιο κοντά στην οικογένειά του, επειδή ήταν φτωχή δεν μπορούσε να τον επισκέπτεται.

Έμεινε τρεις μήνες. Μετά από μερικές μέρες, έφθασε στη νέα φυλακή και εκεί διαπίστωσε ότι μεταξύ των κρατουμένων ήταν και ο εχθρός του, κάποιος που είχε πως αν τον συναντήσει θα τον σκοτώσει. Φοβήθηκε και σκέφτηκε να ζητήσει να τον μεταφέρουν σε άλλο θάλαμο.
Όμως μετά σκέφτηκε: μα έχω ξεκινήσει μια καινούρια ζωή με την υπόσχεση να αγαπώ όλους, ακόμα και τους εχθρούς μου, επομένως….. έτσι αποφάσισε να παραμείνει.
Μερικές ημέρες αργότερα συναντά τον εχθρό του. Είναι οι δυο τους. Ο Χαρίλαος φοβάται. Όμως βρίσκει το θάρρος να του πει: «Έκανα λάθος απέναντί σου, εάν θέλεις να με κτυπήσεις, μπορείς να ξεθυμάνεις. Μπορείς να με κτυπήσεις. Αν νομίζεις σκότωσέ με, να ξέρεις όμως πως εγώ άρχισα μια καινούρια ζωή». Και του διηγήθηκε την εμπειρία των τελευταίων μηνών. Ο άλλος έμεινε έκθαμβος και σιωπηλός, η οργή του είχε μαλακώσει, κάτι τον ρώτησε και στο τέλος έφθασε η συγνώμη και γεννήθηκε η φιλία.Τώρα ο Χαρίλαος επέστρεψε και πάλι στην παλιά φυλακή. Ζήτησε στους φίλους του να στείλουν στο νέο του φίλο μία εφημερίδα, είχε και εκείνος αποφασίσει να αλλάξει ζωή και να δοκιμάσει και την ίδια εμπειρία.

Πριν από λίγε ημέρες ο Χαρίλαος μου έλεγε: "Αν ήξερες πόση ελευθερία αισθάνομαι τώρα μέσα μου! Είναι εντυπωσιακό: είμαι πίσω από τα κάγκελα και όμως αισθάνομαι ελεύθερος, ελεύθερος να αγαπώ όλους, να αγαπώ πάντοτε, είμαι ευτυχισμένος να ζω».
Ευχαριστώ Χαρίλαε, που μου έδωσες να καταλάβω ακόμη μια φορά ότι το να αγαπά κανείς τη ζωή, είναι ελευθερία. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου