Ο πρόεδρος της Κύπρου στο Βατικανό (23-25/10/2022)

Ο απερχόμενος Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό το τριήμερο 23 ως 25 Οκτωβρίου 2022.

Θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον υπεύθυνο για τις σχέσεις με τα Κράτη Αρχιεπίσκοπο  P. Gallagher, τον Αρχιγραμματέα της Αγίας Έδρας Καρδινάλιο P. Parolin και θα γίνει δεκτός, την 25/10, από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η μετανάστευση και το προσφυγικό, η κλιματική αλλαγή και ζητήματα των καθολικών κοινοτήτων που ζουν στη Μεγαλόνησο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει από την Αγία Έδρα να συμμετάσχει, ως Κράτος Παρατηρητής, στην πρωτοβουλία της Κύπρου για την κλιματική αλλαγή στην περιοχή Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Πρόκειται για ένα περιφερειακό σχέδιο δράσης, που εκπονήθηκε από 240 επιστήμονες και τεχνοκράτες και περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις σε 13 θεματικές.

Επίσης θα μεταφέρει προς τον Πάπα Φραγκίσκο τους χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄, τον οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνάντησε πριν την αναχώρησή του από την Κύπρο. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς Ιεράρχη παραμένει εύθραυστη αλλά σε σταθερή κατάσταση.

 

Πληροφόρηση, φωτογραφίες αρχείου από Cyprus Mail και In – Cyprus

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 2–3.12.2023

  Οικισμός Ενορία  2-3 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

1 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Καστρικιανού

Ήταν ο τρίτος επίσκοπος του Μιλάνου και χρονικά τοποθετείται στις πρώτες δεκαετίες του 3ου αιώνα. Σύμφωνα με κάποιες ιστορικές πηγές η εκλογή του στην, από

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου