Ο πρόεδρος της Κύπρου στο Βατικανό (23-25/10/2022)

Ο απερχόμενος Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό το τριήμερο 23 ως 25 Οκτωβρίου 2022.

Θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον υπεύθυνο για τις σχέσεις με τα Κράτη Αρχιεπίσκοπο  P. Gallagher, τον Αρχιγραμματέα της Αγίας Έδρας Καρδινάλιο P. Parolin και θα γίνει δεκτός, την 25/10, από τον Πάπα Φραγκίσκο.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η μετανάστευση και το προσφυγικό, η κλιματική αλλαγή και ζητήματα των καθολικών κοινοτήτων που ζουν στη Μεγαλόνησο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει από την Αγία Έδρα να συμμετάσχει, ως Κράτος Παρατηρητής, στην πρωτοβουλία της Κύπρου για την κλιματική αλλαγή στην περιοχή Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Πρόκειται για ένα περιφερειακό σχέδιο δράσης, που εκπονήθηκε από 240 επιστήμονες και τεχνοκράτες και περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις σε 13 θεματικές.

Επίσης θα μεταφέρει προς τον Πάπα Φραγκίσκο τους χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄, τον οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνάντησε πριν την αναχώρησή του από την Κύπρο. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς Ιεράρχη παραμένει εύθραυστη αλλά σε σταθερή κατάσταση.

 

Πληροφόρηση, φωτογραφίες αρχείου από Cyprus Mail και In – Cyprus

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα, καλή Κυριακή! Σήμερα, Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου