Ο Πάπας ζητά την προσευχή μας…

για τα θεμελιώδη δικαιώματα

 Ο Πάπας Φραγκίσκος προσκαλεί τους ανά τον κόσμο Χριστιανούς, μέσω του Παγκόσμιου Δικτύου Προσευχής, να αφιερώσουν την προσευχή τους το μήνα Απρίλιο 2021 στους ανθρώπους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι θεμελιώδη δικαιώματα.
«Προσευχόμαστε για εκείνους που θέτουν σε ρίσκο τη ζωή τους ενώ αγωνίζονται για τα θεμελιώδη δικαιώματα κάτω από δικτατορίες, ολοκληρωτικά καθεστώτα ακόμη και σε δημοκρατίες σε κρίση, ώστε να δουν τη θυσία τους και το έργο τους να αποδίδει άφθονα καρπούς».
Μεταξύ άλλων δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος: «Η υπεράσπιση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαιτεί θάρρος και αποφασιστικότητα. Αναφέρομαι ενεργά στην καταπολέμηση της φτώχειας, της ανισότητας, της έλλειψης εργασίας, της γης και της στέγασης και στην άρνηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. […]
Συχνά, τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, στην πράξη δεν είναι ίσα για όλους. Υπάρχουν άνθρωποι πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας και εκείνοι που είναι αναλώσιμοι. Όχι. Πρέπει να είναι ίσα για όλους. […] Σε ορισμένα μέρη, η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων μπορεί να σημαίνει φυλάκιση, ακόμη και χωρίς δίκη. Ή μπορεί να σημαίνει συκοφαντία. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αναπτυχθεί πλήρως και αυτό το θεμελιώδες δικαίωμα δεν μπορεί να το αρνηθεί καμία χώρα».
Σχολιάζοντας τον σκοπό προσευχής του Πάπα για τον Απρίλιο 2021, ο π. Fréderic Fornos, S. J., διευθυντής του Παγκόσμιου Δικτύου Προσευχής, δήλωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επέμεινε στη σημασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ανθρώπων.
Είναι μια πρόσκληση να θυμόμαστε εκείνους τους άνδρες και τις γυναίκες, σε τόσες πολλές χώρες του κόσμου, που συνεχίζουν να βρίσκονται στη φυλακή ή σε επικίνδυνες καταστάσεις, ή που έχουν χάσει τη ζωή τους, πολλοί από αυτούς στο όνομα της πίστεώς τους στον Ιησού Χριστό.
Ας μην τους ξεχνάμε. Ας προσευχηθούμε για αυτούς.

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου