Ο Ιησούς Χριστός και ο νέος Ανθρωπισμός

Ο Ιησούς Χριστός και ο νέος Ανθρωπισμός

Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr

Διαχριστιανικός Διάλογος
 

Προσκεκλημένος του Καρδιναλίου του Μιλάνου Angelo Scola, ο π. Παντελεήμων Μανουσάκης, καθηγητής της φιλοσοφίας, βρέθηκε στην πόλη του αγ. Αμβροσίου προκειμένου να δώσει μια διάλεξη στα πλαίσια του ετήσιου σεμιναρίου που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή του Μιλάνου σε συνεργασία με άλλους ακαδημαϊκούς φορείς.

Το θέμα του φετινού σεμιναρίου είναι ο Ιησούς Χριστός και ο νέος ανθρωπισμός (Gesù Cristo e il nuovo umanesimo).
Ο π. Παντελεήμων ομίλησε με θέμα The Rite of Consciousness: A Theological Anthropoly  (Η “Τελετή της Συνειδήσεως: Μια Θεολογική Ανθρωπολογία”.

Τα πρακτικά του σεμιναρίου θα εκδοθούν και θα διανεμηθούν σε όλους τους Ιταλούς επισκόπους στην επόμενη σύναξη των επισκόπων της Ιταλίας στο Μπάρι.

Την επομένη της ομιλίας, ο Καρδινάλιος προσκάλεσε τον π. Παντελεήμων να παρακολουθήσει την λειτουργία στον Ναό του Αγ. Βαρθολομαίου (Brugherio) στο τέλος της οποίας παρουσίασε τον προσκεκλημένο ομιλητή στο εκκλησίασμα, ο δε π. Παντελεήμων ανταπέδωσε προσφέροντας στον Καρδινάλιο Scola ένα ανάτυπο του πρόσφατου βιβλίου του 

For the Unity of All

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου