Ο Ιησούς Χριστός και ο νέος Ανθρωπισμός
Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr
Διαχριστιανικός Διάλογος
Προσκεκλημένος του Καρδιναλίου του Μιλάνου Angelo Scola, ο π. Παντελεήμων Μανουσάκης, καθηγητής της φιλοσοφίας, βρέθηκε στην πόλη του αγ. Αμβροσίου προκειμένου να δώσει μια διάλεξη στα πλαίσια του ετήσιου σεμιναρίου που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή του Μιλάνου σε συνεργασία με άλλους ακαδημαϊκούς φορείς.
Το θέμα του φετινού σεμιναρίου είναι ο Ιησούς Χριστός και ο νέος ανθρωπισμός (Gesù Cristo e il nuovo umanesimo).
Ο π. Παντελεήμων ομίλησε με θέμα The Rite of Consciousness: A Theological Anthropoly (Η “Τελετή της Συνειδήσεως: Μια Θεολογική Ανθρωπολογία”.
Τα πρακτικά του σεμιναρίου θα εκδοθούν και θα διανεμηθούν σε όλους τους Ιταλούς επισκόπους στην επόμενη σύναξη των επισκόπων της Ιταλίας στο Μπάρι.
Την επομένη της ομιλίας, ο Καρδινάλιος προσκάλεσε τον π. Παντελεήμων να παρακολουθήσει την λειτουργία στον Ναό του Αγ. Βαρθολομαίου (Brugherio) στο τέλος της οποίας παρουσίασε τον προσκεκλημένο ομιλητή στο εκκλησίασμα, ο δε π. Παντελεήμων ανταπέδωσε προσφέροντας στον Καρδινάλιο Scola ένα ανάτυπο του πρόσφατου βιβλίου του