Ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ προσεύχεται για την ανάρρωση του Πάπα Φραγκίσκου

Ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ προσεύχεται για τον Πάπα Φραγκίσκο, μετά την εγχείρηση στο έντερο που υποβλήθηκε την Κυριακή.
Ο Αρχιεπίσκοπος Georg Gänswein, προσωπικός γραμματέας του Βενέδικτου, δήλωσε στα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι ο συνταξιούχος Πάπας “κατευθύνει με αγάπη τις σκέψεις του στον Πάπα Φραγκίσκο και προσεύχεται θερμά γι’ αυτόν”, ανέφερε το Γερμανικό τμήμα του Vatican News.
Ο Πάπας Φραγκίσκος αναρρώνει αυτή την εβδομάδα στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης, αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση το βράδυ της Κυριακής, για την ανακούφιση από στένωση του παχέος εντέρου που προκλήθηκε από εκκολπωματίτιδα.
Η επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό γενική αναισθησία, διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και περιελάμβανε ημικλεκτομή, δηλαδή την αφαίρεση της μιας πλευράς του παχέος εντέρου.
“Η Αυτού Αγιότητα είναι σε καλή γενική κατάσταση, σε εγρήγορση και αναπνέει αυθόρμητα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι στους δημοσιογράφους στις 5 Ιουλίου.
Στις 6 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο 84χρονος Πάπας “ξεκουράστηκε καλά κατά τη διάρκεια της νύχτας” και ότι έφαγε πρωινό, διάβασε μερικές εφημερίδες και σηκώθηκε για να περπατήσει το πρωί.
Η ανάρρωση του Πάπα Φραγκίσκου μετά την επέμβαση προχωρά κανονικά, πρόσθεσε ο Μπρούνι.
Η στένωση του παχέος εντέρου, που ονομάζεται επίσης στένωση, είναι μια κατάσταση κατά την οποία τμήμα του παχέος εντέρου στενεύει περισσότερο από το συνηθισμένο. Μπορεί να γίνει επικίνδυνη εάν είναι πολύ στενό για να αφήσει την τροφή να περάσει με ασφάλεια.
Η εκκολπωματίτιδα, μια κοινή πάθηση που περιλαμβάνει το σχηματισμό μικρών εξογκωμάτων ή σάκων στο τοίχωμα του παχέος εντέρου, μπορεί να προκαλέσει τη στένωση.
Στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο Πάπας Φραγκίσκος έχουν νοσηλευτεί και άλλες Καθολικές προσωπικότητες. Το Καθολικό νοσοκομείο και η ιατρική σχολή περιέθαλψαν τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ αφού πυροβολήθηκε σε απόπειρα δολοφονίας το 1981. Η Μητέρα Τερέζα έλαβε περίθαλψη από το καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου το 1992.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τον 94χρονο Βενέδικτο ΙΣΤ’ για τη συνεχή προσευχή του για την Εκκλησία κατά τη συνταξιοδότησή του, αποκαλώντας τον επίτιμο Πάπα “τον στοχαστή του Βατικανού”.
Ο Πάπας μίλησε κατά την εορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου, την 70ή επέτειο της χειροτονίας του Βενέδικτου ΙΣΤ’ σε Ιερέα.
“Σε σένα, Βενέδικτε, αγαπητέ πατέρα και αδελφέ, πηγαίνει η αγάπη μας, η ευγνωμοσύνη μας και η εγγύτητά μας”, είπε.
Σημειώνοντας ότι ο Βενέδικτος ΙΣΤ΄ ζει στη Μονή Mater Ecclesiae στην πόλη του Βατικανού, ο Φραγκίσκος είπε ότι “είναι πλέον ο ησυχαστής του Βατικανού, ο οποίος περνά τη ζωή του προσευχόμενος για την Εκκλησία και για την Επισκοπή της Ρώμης, της οποίας είναι ομότιμος Επίσκοπος”.
“Σας ευχαριστώ για την αξιόπιστη μαρτυρία σας. Σας ευχαριστώ για το βλέμμα σας, που είναι συνεχώς στραμμένο προς τον ορίζοντα του

πηγή: (www.catholicnewsagency.com)
δ. Μάριος Φώσκολος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου