Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος, τα τελευταία χρόνια, εξασφαλίζει δύο κατηχήσεις στα παιδιά, που θα λάβουν το Μυστήριο του Χρίσματος την Πεντηκοστή, τις εξασφαλίζει, τα τελευταία χρόνια,  ο Αρχιεπίσκοπος.
Η πρώτη έγινε σήμερα Σάββατο 23 Μαΐου, στην  ενοριακή αίθουσα του Αγίου Νικολάου της Χώρας. Με τα παιδιά ήταν παρόντες και  οι δύο κατηχητές που τα προετοίμασαν  κατά την κατηχητική χρονιά 2014-2015.
Υπήρξε απόλυτη ικανοποίηση του Αρχιεπισκόπου για την όλη προετοιμασία και συγχαίρει τα παιδιά και τους κατηχητές.
Την τελευταία κατήχηση θα την εξασφαλίσει στα παιδιά, στους γονείς και στους αναδόχους στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου την Παραμονή της Πεντηκοστής στις 6.30 το απόγευμα.  Είναι πολύ σημαντική αυτή η τελευταία κατήχηση και ευτυχώς συμμετέχουν πάντοτε όλοι οι εμπλεκόμενη στην όμορφη αυτή στιγμή των παιδιών.
Η πρώτη κατήχηση εξασφαλίζεται από τον Αρχιεπίσκοπο στην αρχή κάθε ποιμαντικής χρονιάς για τους γονείς των παιδιών, με σκοπό να τους βοηθήσει να κάνουν τη σωστή επιλογή του ή της αναδόχου, σύμφωνα με τους Κανόνες και Οδηγίες της Εκκλησίας. Συμμετέχουν πάντοτε όλοι οι γονείς και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο και ενθαρρυντικό
Την Ημέρα της Πεντηκοστής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 6.30 το απόγευμα και θα μεταδοθεί από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο το Μυστήριο του Χρίσματος σε παιδιά της Εκκλησίας της Τήνου.
Αύριο Κυριακή 24 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί το πρωί στη Μύκονο για να τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σε  έξη παιδιά της εκεί ενορίας μας.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου