Ο ΑΜΝΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Θυμάμαι ένα επεισόδιο που μου είχε διηγηθεί η Μαρία που μένει κοντά στο σπίτι μου. Είναι μια εμπειρία που με βοήθησε να ανακαλύψω τη σωστή διάσταση της αγάπης της μητέρας μου.
Εκείνη μ’ έμαθε πόσο είναι μεγάλη η αποτελεσματικότητα της αγάπης για την παιδαγώγηση των παιδιών, σε αντίθεση με την επι-θετικότητα, τα αυστηρά λόγια και τις τιμωρίες για λάθη που γίνονται μέσα στην οικογένεια.
Συχνά στο σπίτι ο σύζυγός μου – μου λέει εμπιστευτικά η Μα-ρία- τιμωρεί, και μαλώνει πολύ αυστηρά τα παιδιά για κάποιο λάθος τους. Εγώ αντιθέτως είμαι της γνώμης ότι, δεν πρέπει να παρεμβαί-νουμε με τον τρόπο αυτό, αλλά μόνο με λόγια γεμάτα από αγάπη. Ο πιο σκανταλιάρης γιος μου, συχνά γίνεται η αιτία για εμφύλιο μέ-σα στο σπίτι. Μένει εντυπωσιασμένος όμως από τη δική μου σιωπή και συχνά με ρωτά, γιατί δεν θυμώνω!
Τότε του διηγούμαι ότι, αν δεν παρεμβαίνω με αυστηρό τρό-πο είναι για να τον πείσω για την πόση μεγάλη αγάπη και ευσπλα-χνία διαθέτει μια μητέρα. Τότε και εκείνος καταλαβαίνει, πως αν αυ-τό για μένα είναι εύκολο, είναι διότι καταπίνω τις παρεμβάσεις του αυστηρού πατέρα.
Αυτή η σπιτική εμπειρία, μου έδωσε να καταλάβω και ,εγώ κάπως, το μέτρο και τον τρόπο, με τον οποίο ο Θεός μας αγαπά: η δικαιοσύνη της αγάπης του Θεού για μας, που είμαστε καταδικα-σμένοι στην τιμωρία, προσφέρει σε μας την άπειρη καλοσύνη και τρυφερότητα του.
Ο Ιησούς είναι η εικόνα της ευσπλαχνίας, διότι απορρόφησε στο σώμα του και στο Πνεύμα του την αιώνια καταδίκη που δικαι-ούμαστε εξ αιτίας των αμαρτιών μας.
Για μας, Εκείνος είναι ο αμνός του Θεού που σηκώνει πάνω του και συγχωρεί τις αμαρτίες του κόσμου!
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου