ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ
 

Μετά τη δωρεά του Κυρίου προς την Εκκλησία μας με τη χειροτονία του νέου Πρεσβυτέρου π. Ιωάννη Σκλάβου επιθυμώ να αναθέσω άμεσα εφημεριακά καθήκοντα στο νέο ιερέα μας και να γίνει μία μικρή ανακατανομή δυνάμεων σε κάποιες ποιμαντικές ενότητες.
Μετά από σκέψη και προσευχή κι αφού έλαβα υπόψη μου την υπάρχουσα κατάσταση στην τοπική μας Εκκλησία, τα συγκεκριμένα ποιμαντικά καθήκοντα των ιερέων μας, και επωφελούμενος της σημερινής ιστορικής και σημαντικής ημέρας, μέσα στη σημερινή γιορτινή ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας,

ορίζω

1.- Εφημέριο της Ποιμαντικής Ενότητας Στενής, την οποία αποτελούν οι ενορίες Αγίου Νικολάου Στενής, Παναγίας του Ελέους Κέχρου, Ευαγγελιστρίας Μυρσίνης και Παναγίας του Καρμήλου Ποταμιάς, τον π. Ιωάννη Σκλάβο.

2.- Εφημέριο της Ποιμαντικής Ενότητας Σκαλάδου, την οποία θα αποτελούν οι ενορίες Αγίου Ιωάννη Σκαλάδου, Αγίου Ιγνατίου Λουτρών και Αγίων Πέτρου και Παύλου Ξινάρας, τον ιερομόναχο π. Δημήτριο Δαλέζιο.

3.- Εφημέριο της Ποιμαντικής Ενότητας Αγάπης, την οποία θα αποτελούν οι ενορίες Αγίου Αγαπητού Αγάπης και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμάρου, τον π. Νικόλαο Ψάλτη.

4.- Εφημέριο της Ενορίας του Αγίου Ιωάννη Κώμης και Αγίου Γεωργίου Περάστρας τον π. Πέτρο Σοκολόφσκυ.

5.- Εφημέριο της Ενορίας της Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδιανής και της Ενορίας Ευαγγελιστρίας Κρόκου τον π. Αντώνιο Φόνσο.

6.- Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Αντωνίου Σμαρδακίτου τον π. Μάρκο Φώσκολο.

7.- Εφημέριο της Ενορίας Γενεθλίου της Θεοτόκου στη Βωλάξ τον π. Ριχάρδο Ταράσκεβιτς

Παρακαλούνται οι ιερείς στους οποίους ανατίθενται και νέα εφημεριακά καθήκοντα, να αναλάβουν τις νέες ποιμαντικές τους υποχρεώσεις το αργότερο μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2015.

Εύχομαι πάνω σε όλους τους ιερείς μας την ευλογία του Ενός και Τριαδικού Θεού, με τις ικεσίες της Παναγίας του Ροδαρίου, Προστάτισσας της Εκκλησίας της Τήνου,

Δόθηκε 2 Αυγούστου 2015 από τα Γραφεία της Αρχιεπισκοπής μας στην Τήνο.

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου