Ομιλία κατά τον Εσπερινό Ιεράς Καρδίας, Εξώμβουργο, 10/7/2021

Εσπερινός Ιεράς Καρδίας, Εξώμβουργο, 10/7/2021

Πολλοί πιστοί, το τελευταίο 24ωρο και συνεχίζουμε, έχουν καθίσει μία ώρα ίσως και παραπάνω μπροστά στο Αγιότατο Μυστήριο σε στάση προσευχής και προσκύνησης και λατρείας. Ο π. Ιωσήφ προετοίμασε αυτή την Προσκύνηση του Πανάχραντου Μυστηρίου και μας έδωσε την ευκαιρία να παραμείνουμε μαζί με το Σώμα του Χριστού, το πληγωμένο και Αναστημένο και να ξεδιψάσουμε από την προσφορά της αγάπης του Ιησού. 

Μπροστά στο Αγιότατο μελετούμε την αγάπη της Καρδίας του Ιησού, μία αγάπη τέλεια, μία αγάπη ζωοποιός. Επιτρέψτε μου να τονίσω κάποιες φράσεις από το φυλλάδιο που ετοίμασε ο π. Ιωσήφ για αυτές τις 40 ώρες. 

Έχουμε σκεφτεί ποτέ ότι η καρδιά του Θεού σταμάτησε; Ήταν σταματημένη για 3 μέρες! Δεν συνειδητοποιούμε αρκετά βαθιά ότι η αμαρτία μας, η κακία μας, οι αδικίες, η αγνωμοσύνη μας και η αδιαφορία κάνουν την καρδιά του Θεού να σταματά. Η καρδιά του Ιησού πάνω στο σταυρό σταμάτησε να χτυπά, αλλά δεν σταμάτησε να αγαπά. Την Κυριακή του Πάσχα κτύπησε ξανά για να μας δείξει ότι έχει τη δύναμη να μας συγχωρέσει. Πως μπορούμε να μην συντριβόμαστε για τις αμαρτίες μας, πως μπορούμε να λέμε ότι δεν έχουμε αμαρτίες; Για ποιο λόγο σταμάτησε η καρδιά του Θεού; Δεν σταμάτησε για να μας σώσει από τις αμαρτίες; Από το κακό που κάνουμε και από το κακό που παθαίνουμε; Δεν υποφέρει ο Θεός κάθε στιγμή που εμείς υποφέρουμε ή κάθε στιγμή που κάνουμε κάποιον να υποφέρει; Αυτά είναι τα καρφιά στα χέρια του και στα πόδια του. Αυτά είναι τα αγκάθια στο κεφάλι του. 

Όμως αντί να μας τιμωρήσει και να μας καταδικάσει εκείνος ξεχειλίζει από αγάπη. Μας λέει: ιδού, σας προσφέρω την καρδιά μου, τη ζωή μου, κυριολεκτικά. Σας αγαπώ κι ας μου κάνετε τόσο κακό. «Μου έχετε κοστίσει τόσο πολύ!» κι όμως συνεχίζω να σας αγαπώ. Εγώ είμαι η αγάπη! Το όνομά μου είναι Ιησούς!

Εύχομαι αυτές οι 40 ώρες προσκύνησης του Πανάχραντου Μυστηρίου κατά την φετινή Πανήγυρη της Ιεράς Καρδίας να μας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουμε περισσότερο την αγάπη της καρδιάς του Θεού μας. Να συνειδητοποιήσουμε πόσο πολύ είμαστε αγαπητοί, πόσα πολλά δώρα μας έχει προσφέρει ο Θεός και να γυρίσουμε να ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη και την γενναιοδωρία προς τους αδελφούς μας. 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΙΞΤΟΥ Β’ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

  Εκλέχτηκε Πάπας κατά την περίοδο των διωγμών και ύστερα από έντεκα μήνες θανατώθηκε για την πίστη του από τον αυτοκράτορα Βαλεριάνο. Κατά πάσα πιθανότητα

Το κήρυγμα της Κυριακής

19η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ο Λόγος του Κυρίου επανέρχεται σε δύο θέματα που αναφέρθηκαν και την περασμένη Κυριακή, δηλαδή την προσκόλληση στα υλικά αγαθά

Εορτάστηκε η Παναγία των Χιόνων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος εόρτασε πανηγυρικά ο παλιός ενοριακός Ναός του Χατζηράδου που είναι αφιερωμένος στην Παναγία των Χιόνων. Αποβραδίς, 4 Αυγούστου 2022,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου