Ολοκληρώθηκαν οι πνευματικές ασκήσεις του κλήρου Τήνου, Σύρου, Πάρου, Θήρας και Κρήτης

 Ολοκληρώθηκαν οι πνευματικές ασκήσεις κλήρου

Τήνου, Σύρου, Πάρου, Θήρας και Κρήτης

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών, Σεβ/τατος Θεόδωρος Κοντίδης κήρυξε τις φετινές Σαρακοστιανές Πνευματικές Ασκήσεις του Κλήρου της Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου και της Επισκοπής Σύρου, Θήρας, Κρήτης από την Δευτέρα 13 Μαρτίου το απόγευμα ως την Τετάρτη 15 Μαρτίου το βράδυ στην Τήνο. Το θέμα ήταν «ο Ιερέας εικόνα Χριστού».

Ο ομιλητής κάλεσε τους 19 συμμετέχοντες ιερείς και Επισκόπους στην αναθεώρηση της ιερατικής τους ζωής και στην χριστιανική μεταστροφή. Άντλησε θέματα από την συνάντηση του Ιησού με τους δύο πρώτους μαθητές στο Ιω. 1,35, από την επίσκεψη της Παναγίας στην Αγία Ελισάβετ (Λκ 1,39), από την κλήση των μαθητών να απαρνηθούν τον εαυτό τους και να σηκώνουν τον σταυρό τους και να τον ακολουθήσουν (Μτ. 16,24), από την εύρεση του 12ετή Ιησού στο ναό (Λκ. 2,48) και την Υπαπαντή (Λκ. 2,22 κ.ε.). Έθεσε ερωτήματα και θέματα για περισυλλογή πάνω στην ταυτότητα, την αποστολή και τη συμπεριφορά των ιερέων που μας βοήθησαν να ερευνήσουμε τον εαυτό μας και να εμβαθύνουμε την κλήση μας.

Μετά από την διακοπή των Πνευματικών Ασκήσεων λόγω της πανδημίας, μας δόθηκε και φέτος η ευκαιρία να προετοιμαστούμε πιο πνευματικά για το Πάσχα. Ελπίζουμε ότι αυτές οι μέρες προσευχής και περισυλλογής θα αντικατοπτρισθούν στην ποιμαντική μας δράση στις εκκλησιαστικές μας επαρχίες όπου επιστρέφουμε.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου