ΟΙ ΝΕΟΙ ΛΑΧΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΑΙΖΈ

Ο προϊστάμενος του Ταιζέ δήλωσε ότι η Κοινότητά του βλέπει πώς οι νέοι λαχταρούν να συναντηθούν ξανά στη Μονή, καθώς η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες παραμένουν υπό αυστηρούς αποκλεισμούς και αυτήν την άνοιξη.
Ο Αδελφός Alois Leser εδώ και 15 χρόνια είναι προϊστάμενος στην Οικουμενική Μοναχική Κοινότητα του Ταιζέ, που βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή της Βουργουνδίας στη Γάλλια και έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή καθώς κάθε χρόνο συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους που επιθυμούν να συμβιώσουν, να εργαστούν αλλά κυρίως να προσευχηθούν μαζί, πραγματοποιώντας ένα ολιγοήμερο προσκύνημα και μια πορεία πνευματική πίστεως.
Με τους αυστηρούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας να εξακολουθούν να ισχύουν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ο προϊστάμενος δήλωσε ότι η Κοινότητα είχε στραφεί στο Διαδίκτυο οργανώνοντας συναντήσεις με νέους και στέλνοντας ομάδες Αδελφών Μοναχών στα προάστια του Παρισιού για να ζήσουν την αλληλεγγύη με τους νέους κατά τη διάρκεια «αυτού του δύσκολου χρόνου».
Το Ταιζέ είναι μια Οικουμενική Χριστιανική Μοναχική Αδελφότητα που ιδρύθηκε το 1940 από τον Προτεστάντη Αδελφό Roger Schütz και σήμερα απαριθμεί περισσότερους από εκατό Μοναχούς από την Καθολική και Διαμαρτυρόμενη παράδοση.
Αποτελεί ένα από πιο διάσημα και σημαντικά σημεία προσκυνήματος και συνάντησης νέων παγκοσμίως με περισσότερους από 100.000 νέους να το επισκέπτονται ετησίως. Οι δραστηριότητες που προσφέρονται στους επισκέπτες αφορούν στην προσευχή, τη μελέτη της Αγίας Γραφής και του εθελοντισμού, ενθαρρύνοντας τους παράλληλα να αναπτύξουν πνεύμα καλοσύνης, απλότητας και συμφιλίωσης.
Το Ταιζέ δίνει έμφαση στην επαναλαμβανόμενη προσευχή. «Υπάρχει μια μακρά παράδοση επαναλαμβανόμενης προσευχής και διαλογισμού στην Καθολική Εκκλησία, όπως η προσευχή του Ροδαρίου και οι Λιτανείες των Αγίων για παράδειγμα» δήλωσε ο Αδελφός Alois και συνέχισε λέγοντας «…η προσευχή είναι τόσο σημαντική που αφήνουμε τον εαυτό μας πραγματικά στον Θεό […] ακόμη και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις όπου η ζωή δεν είναι εύκολη, αλλά εκφράζουμε επίσης σε αυτές τις καταστάσεις την εμπιστοσύνη μας στον Θεό, ακόμα κι αν έχουμε την εντύπωση ότι ο Θεός δεν βοηθά… αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι παρών».

Ο Αδελφός Alois Leser πριν από το Καθολικό Πάσχα είχε προσωπική ακρόαση με τον Πάπα Φραγκίσκο.
Κατά τη διάρκεια του ακροατηρίου, είπε στον Πάπα πώς το Ταιζέ εν μέσω πανδημίας συνεχίζει να διακονεί τους νέους και πώς «η μικρή Κοινότητα του Ταιζέ ζει στην Εκκλησία, σε ολόκληρη την ανά τον κόσμο Εκκλησία».

(πηγή: catholicnewsagency.com)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου