Νέος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών

Ο Άγιος Πατέρας Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή την παραίτηση (λόγω ορίου ηλικίας) του Αρχιεπισκόπου Καθολικών Αθηνών και Αποστολικού Διαχειριστή της Αρχιεπισκοπής Ρόδου Σεβασμιοτάτου π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου και ονόμασε διάδοχό του τον Αιδ. π. Θεόδωρο Κοντίδη τ.Ι., ως τώρα εφημέριο της Ενορίας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα Πατρών.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Σεβασμιότατος Θεόδωρος Κοντίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 11 Μαρτίου 1956. Μετά τις δευτεροβάθμιες σπουδές του στην Αθήνα πήγε στη Ρώμη, εισήλθε στο Ποντιφικό Ελληνικό Κολλέγιο του Αγίου Αθανασίου, παρακολουθώντας μαθήματα φιλοσοφίας στο Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο.

Αργότερα στο Λέβεν του Βελγίου ολοκλήρωσε τις θεολογικές του σπουδές.
Το 1983 εισήλθε στο Τάγμα των Πατέρων Ιησουιτών. Μετά το δοκίμιό του ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Centre Sèvres του Παρισιού.

Ιερέας χειροτονήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1988 και διορίστηκε υπεφημέριος στην Ενορία της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στην Αθήνα.

Έπειτα από τους επίσημους μοναχικούς όρκους το 1995, έχει οριστεί υπεύθυνος για την Ποιμαντική της Νεολαίας, Ηγούμενος της Μονής των Ιησουιτών της Αθήνας , Διευθυντής του περιοδικού Ανοικτοί Ορίζοντες και του Πνευματικού Κέντρου Μανρέσα.

Τους τελευταίους μήνες υπηρέτησε ως εφημέριος την Ενορία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

Εκτός των Ελληνικών ομιλεί ιταλικά, γαλλικά και αγγλικά.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου