Μοναχή από την Αργεντινή -φίλη του Μέσι- ταξίδεψε στη Ρουμανία για να σώσει Ουκρανούς

Κάποιοι άνθρωποι δεν περιορίζονται στην κύρια ιδιότητά τους. Έχουν την καρδιά και τα κότσια που λείπουν από τους περισσότερους από μας. Η αδελφή Lucia Caram είναι 55χρονη δομινικανή μοναχή «της προσευχής», δηλαδή σε κλειστό μοναστήρι, όπως των Δομινικανίδων της Σαντορίνης. Όμως δεν έχει πρόθεση να βοηθήσει τον κόσμο μόνο μέσω της προσευχής.

Γεννήθηκε στο Τουκουμάν της Αργεντινής από γονείς λιβανέζικης καταγωγής αλλά από 25ετίας διαβιεί στη Μονή της Αγίας Κλάρας στη Manresa Ισπανίας, όπου πλέον είναι Ηγουμένη. Συμμετέχει σε τηλεοπτικές εκπομπές, γράφει βιβλία, έχει δική της τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής (!), έχει δημιουργήσει Ίδρυμα προστασίας παιδιών και γυναικών σε ανάγκη, στηρίζει μέσω της Μονής και δωρεών 1400 οικογένειες της περιοχής με προβλήματα και διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα!

Όπως αναφέρθηκε έχει την οικονομική και φιλική στήριξη του διάσημου συμπατριώτη της, ποδοσφαιριστή Λέο Μέσι, αλλά και την ευλογία του Πάπα, που τον επισκέφθηκε λίγο μετά την εκλογή της ως Ηγουμένη και από τον οποίο έλαβε ενθάρρυνση να συνεχίσει τη δράση της.

Στηρίζοντας ήδη ουκρανές γυναίκες που ζουν στην περιοχή της, μόλις ξεκίνησε η ρωσική επίθεση και η έξοδος γυναικών και παιδιών από την Ουκρανία έσπευσε οδικώς στα σύνορα με τη Ρουμανία και μετέφερε στη Manresa 6 άτομα (2 μητέρες με παιδιά και μια μόνη γυναίκα ) που δεν είχαν γνωστούς και θα κατέληγαν σε προσφυγικό οικισμό. Διένυσε 3300 χλμ πήγαινε-έλα σε λίγες μόλις μέρες! Επιστρέφοντας δε δίστασε να καταγγείλει φαινόμενα απειλών και κερδοσκοπίας από Ουκρανούς, Ρουμάνους, Ούγγρους συνοριοφύλακες προς Ουκρανούς πρόσφυγες που προσπαθούσαν να γλυτώσουν.

Σε λίγες μέρες από την επιστροφή της, κινητοποίησε ΜΚΟ και Ουκρανό επιχειρηματία της Ισπανίας και ελπίζει να μεταφέρει, με ιδιωτικές πτήσεις, πρόσφυγες απευθείας από εδάφη της εμπόλεμης Ουκρανίας.

Πληροφορίες και φωτογραφία από La Nacion


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου