Κύριε,
Συ που έγινες για χάρη μας παιδί μικρό, βρέφος άγιο, παραδομένο εντελώς στην στοργή της Παναγίας Μητέρας Σου και στην προστασία του Μνήστορος Ιωσήφ.
Τούτες τις άγιες μέρες της Γεννήσεώς Σου, Σε ικετεύω, Κύριε, για τα αθώα και απροστάτευτα αγγελούδια, τα παιδιά μας. Έρχονται να γεννηθούν σε έναν κόσμο σκληρό και αφιλόξενο. Σ’ έναν κόσμο εχθρικό προς τον Ουρανό που φέρνουν μαζί τους.
Φύλαξε τα παιδιά Σου, Κύριε. Να μείνουν παιδιά στον νού και στην καρδιά, παρά τις πολλές αντίθετες προσπάθειες. Φύλαξέ τα να παραμείνουν στον δικό τους κόσμο της αθωότητας, της αγνότητας, της αλήθειας, της ξενοιασιάς.
Κράτησέ τα με την ομορφιά της παιδικότητας στην όψη, για να μας θυμίζουν τους αγγέλους… τον Παράδεισο… Εσένα…
Τα παιδιά μας… Ηλιαχτίδες που φωτίζουν τον κόσμο. Λουλούδια που στολίζουν την ζωή. Καθρέφτες που αντανακλούν τον Ουρανό.
Πρότυπα αιώνια που Εσύ ο Ίδιος ύψωσες μπρός στα μάτια μας: «Εάν μη στραφήτε και γένησθε ως τα παιδία…».
Κύριε, φύλαξε τα παιδιά μας και από μας, που, σαν νεόπλουτοι, δεν ξέρουμε πως να διαχειριστούμε αυτόν τον αμύθητο ουρανόσταλτο θησαυρό.
Στείλε, Κύριε, τις ευλογίες της Φάτνης Σου στο λίκνο κάθε νεογέννητου παιδιού. Εκεί που γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη. Εκεί που, παρόλα αυτά, στρεφόμαστε περιμένοντας να ανατείλει ένα καλύτερο αύριο.
Πηγή: agiosdimitrioskouvaras.blogspot.gr/

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου