Λέσβος: Περίπου 1.600 μετανάστες έφτασαν στο νησί το τελευταίο 24ωρο

Τα μποφόρ «ρυθμίζουν» τον αριθμό των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο. Μηδενικές σχεδόν αφίξεις όταν φυσά και έως και 2.000 αφίξεις το 24ωρο όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.
Το τελευταίο 24ωρο στο νησί έφτασαν 1.600 άνθρωποι ανεβάζοντας σε 14.000 το συνολικό αριθμό των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο από την αρχή της χρονιάς. Εδώ ας σημειωθεί πως πέρυσι ολόκληρο το μήνα Ιανουάριο στην Ελλάδα συνολικά είχαν έρθει 1.472 πρόσφυγες και μετανάστες με περίπου τους μισούς από αυτούς να έχουν περάσει στη Λέσβο.
Σύμφωνα με αστυνομικές αρχές, η υψηλή προσφυγική ροή το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου δείχνει πως υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων στα απέναντι τουρκικά παράλια αποφασισμένος να περάσει στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα δε δείχνει πως τα κυκλώματα των διακινητών δρουν ανενόχλητα από τις τουρκικές αρχές.

πηγή:www.newsbomb.gr
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου