Μεσσηνίας Χρυσόστομος: ”Παιχνίδια εξουσίας για την Αγία Σύνοδο”

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: ''Παιχνίδια εξουσίας για την Αγία Σύνοδο''

Για ακατανόητα παιχνίδια μικροπολιτικής με στόχο να εμφανιστούν κάποιοι ως συνδιαχειριστές του συντονιστικού ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στον 9.84.

Είναι τουλάχιστον περίεργο δύο εβδομάδες προ της έναρξης της Πανορθόδοξης Συνόδου, για την οποία όλοι είχαν συμφωνήσει εδώ και δύο χρόνια, να εμφανίζονται προσκόμματα αναβολής της και για λόγους που δεν αφορούν όλη την Πανορθόδοξο, αλλά για επιμέρους διαφορές μεταξύ κάποιων εκκλησιών.

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος υποστήριξε, ότι το αίτημα για Προσύνοδο μέχρι της 10 Ιουνίου από την Μόσχα, είναι στη λογική αφού δημιουργηθεί ένα θέμα μετά να εμφανιστώ ως συνδιαχειριστής στην επίλυση του, κάτι που υποδηλώνει άλλες στοχεύσεις.

"Παίζονται παιχνίδια εξουσίας, με σημεία ευαίσθητα που δεν θα έπρεπε να είναι, γιατί ήδη έχουν ξεκαθαριστεί τα πράγματα στις δύο προηγούμενες συνάξεις των Προκαθημένων και δεν νομίζω ότι τα προβαλόμενα αιτήματα είναι λόγος αναβολής η κατάργησης της Αγίας Συνόδου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος τόνισε: "Η Εκκλησίας της Ρωσίας με αυτά που προτείνει θέλει να μπει συνδιαχειριστής και γι΄ αυτό δημιουργεί μια κρίση και λέει, ελάτε όλοι μαζί την διαχειριστούμε και να την λύσουμε."

"Είναι δυνατόν να καλλιεργούμε τέτοιες διχαστικές αντιλήψεις; Τι θά κάνουμε θα δημιουργήσουμε δύο πόλους μέσας στην Ορθοδοξία;" πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

 

Πηγή:ROMFEA.GR |

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου