Μεσσηνίας Χρυσόστομος: ”Παιχνίδια εξουσίας για την Αγία Σύνοδο”

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: ''Παιχνίδια εξουσίας για την Αγία Σύνοδο''

Για ακατανόητα παιχνίδια μικροπολιτικής με στόχο να εμφανιστούν κάποιοι ως συνδιαχειριστές του συντονιστικού ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στον 9.84.

Είναι τουλάχιστον περίεργο δύο εβδομάδες προ της έναρξης της Πανορθόδοξης Συνόδου, για την οποία όλοι είχαν συμφωνήσει εδώ και δύο χρόνια, να εμφανίζονται προσκόμματα αναβολής της και για λόγους που δεν αφορούν όλη την Πανορθόδοξο, αλλά για επιμέρους διαφορές μεταξύ κάποιων εκκλησιών.

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος υποστήριξε, ότι το αίτημα για Προσύνοδο μέχρι της 10 Ιουνίου από την Μόσχα, είναι στη λογική αφού δημιουργηθεί ένα θέμα μετά να εμφανιστώ ως συνδιαχειριστής στην επίλυση του, κάτι που υποδηλώνει άλλες στοχεύσεις.

"Παίζονται παιχνίδια εξουσίας, με σημεία ευαίσθητα που δεν θα έπρεπε να είναι, γιατί ήδη έχουν ξεκαθαριστεί τα πράγματα στις δύο προηγούμενες συνάξεις των Προκαθημένων και δεν νομίζω ότι τα προβαλόμενα αιτήματα είναι λόγος αναβολής η κατάργησης της Αγίας Συνόδου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος τόνισε: "Η Εκκλησίας της Ρωσίας με αυτά που προτείνει θέλει να μπει συνδιαχειριστής και γι΄ αυτό δημιουργεί μια κρίση και λέει, ελάτε όλοι μαζί την διαχειριστούμε και να την λύσουμε."

"Είναι δυνατόν να καλλιεργούμε τέτοιες διχαστικές αντιλήψεις; Τι θά κάνουμε θα δημιουργήσουμε δύο πόλους μέσας στην Ορθοδοξία;" πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

 

Πηγή:ROMFEA.GR |

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Δικαιοσύνη και Έλεος του Θεού

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ «ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΘΕ  ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ»  Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια πρόσφατη συνέντευξη, όπως το συνηθίζει,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου