Μελέτη του Ευαγγελίου της Παρασκευής 34ης Εβδομάδας του Έτους

MΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

26 Νοεμβρίου 2021

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

 

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο (21,29-33)

Τον καιρό εκείνο, είπε ο Ιησούς στους μαθητές του μια παραβολή:  «Προσέξτε τη συκιά και όλα τα δένδρα: όταν δείτε ότι βλαστάνουν, από μόνοι σας γνωρίζετε ότι το θέρος είναι κοντά. Έτσι κι εσείς, όταν δείτε αυτά να συμβαίνουν, να γνωρίζετε ότι η βασιλεία του Θεού είναι κοντά. Αλήθεια σας λέω: δεν θα περάσει αυτή η γενιά έως ότου γίνουν όλα αυτά. Ο ουρανός και η γη θα περάσουν, αλλά τα λόγια μου δεν θα περάσουν».

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

“Τα λόγια μου δεν θα περάσουν ποτέ”. Μέσα στα πλαίσια ενός αποκαλυπτικού κλίματος για το τέλος των καιρών που μας παρουσιάζουν οι ευαγγελικές περικοπές των τελευταίων ημερών, σήμερα έχουμε το κλείσιμο με την παραβολή της συκιάς και με τη θαυμάσια υπόσχεση του Ιησού: «ο ουρανός και η γη θα περάσουν, αλλά ο Λόγος μου δεν θα περάσει ποτέ».

Έτσι συμβαίνει και στη ζωή μας: περνούν οι κυβερνήσεις, οι πόλεμοι, οι οικονομίες, οι επιστημονικές ανακαλύψεις, αλλά ο Λόγος του Θεού δεν περνά ποτέ. Εάν είμαστε μαθητές του, κοιτάζοντας πίσω μας μπορούμε να διαβάσουμε τη ζωή μας ως μια σταδιακή αποκάλυψη της ευσπλαχνίας του Θεού, ως μια προοδευτική προσπάθεια να γίνουμε σύμμορφοι του Χριστού.

Αυτή η αργή μεταστροφή επέρχεται με τον καθημερινό στοχασμό του Λόγου, με την ολοένα και βαθύτερη κοινωνία με το Πνεύμα του Κυρίου.

Ας μην αφήσουμε να μας ταράζουν τα γεγονότα της ζωής, ας μένουμε σταθεροί στο Λόγο που μας σώζει και γεμίζει την καρδιά μας, που μας καθιστά σταθερούς μπροστά στις περιπέτειες της ζωής. Ας μάθουμε, βοηθούμενοι από το Πνεύμα, να διαβάζουμε τα γεγονότα της ζωής και της Εκκλησίας, αναγνωρίζοντας πως μοναδικό σημείο αναφοράς είναι και παραμένει ο Λόγος. Αυτόν το Λόγο ας ακούμε, ας τηρούμε, ας φυλάγουμε, γνωρίζοντας πως μπροστά σε όλες τις αλλαγές της ζωής, αυτός είναι ο μόνος που παραμένει αμετάβλητος.

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ……

Κύριε,
δεν είναι αλαζονική η καρδιά μου,
ούτε υπεροπτικά τα μάτια μου.
Προς μεγάλα πράγματα δεν πορεύτηκα,
ούτε σε μεγαλεία που με ξεπερνούσαν.
Πράγματι, ταπεινή και ήρεμη κράτησα την ψυχή μου.
Σαν απογαλακτισμένο παιδί
στην αγκαλιά της μητέρας του,
σαν απογαλακτισμένο παιδί,
έτσι μέσα μου είναι η καρδιά μου. ΑΜΗΝ

(πηγή:episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου