Μελέτη Ευαγγελίου της Πέμπτης 8 Ιουλίου 2021

ΤΗΣ 14ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν
Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο (10, 7-15)

Τον καιρό εκείνο, είπε ο Ιησούς στους Αποστόλους του: «Όπου πάτε, να κηρύττετε λέγοντας: “Έφθασε η βασιλεία των ουρανών”. Να θεραπεύετε τους ασθενείς, να αναστήνετε τους νεκρούς, να καθαρίζετε τους λεπρούς, να βγάζετε τα δαιμόνια. Δωρεάν λάβατε, δωρεάν να δώσετε. Μην πάρετε στις ζώνες σας χρυσάφι, ούτε ασήμι, ούτε χάλκινα νομίσματα. Μην πάρετε σακίδιο για το δρόμο, μήτε δυο χιτώνες, μήτε σανδάλια, μήτε ραβδί, διότι ο εργάτης αξίζει να λάβει την τροφή του.
Και σε όποια πόλη ή χωριό μπείτε, εξετάστε ποιος είναι άξιος εκεί. Στο σπίτι του μείνετε έως ότου αναχωρήσετε. Και όταν μπείτε στο σπίτι, χαιρετήστε το. Κι αν το σπίτι είναι άξιο, ας έλθει πάνω του η ειρήνη σας. Αλλά εάν δεν είναι άξιο, τότε η ειρήνη σας ας επιστρέψει σε σας.
Και όποιος δε σας δεχτεί, ούτε ακούσει τα λόγια σας, όταν θα βγείτε έξω από το σπίτι ή από εκείνη την πόλη, αποτινάξτε τη σκόνη απ ‘τα πόδια σας. Αλήθεια σας λέω: την ημέρα της κρίσης, θα υπάρξει μεγαλύτερη ανοχή για τη χώρα των Σοδόμων και των Γομόρρων, παρά για την πόλη εκείνη.

Λόγος του Κυρίου

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Η ιεραποστολική Εκκλησία ενεργεί στον κόσμο ως σημείο της γενναιόδωρης αγάπης του Θεού για όλους τους ανθρώπους. Οι Απόστολοι είναι οι πρώτοι Ιεραπόστολοι που αγγιγμένοι από αυτή τη γενναιόδωρη αγάπη του Θεού, θέλουν να τη φανερώσουν σε όλους τους λαούς της γης. «Δωρεάν λάβατε, δωρεάν δώστε». Το μοναδικό ενδιαφέρον της ιεραποστολικής εκκλησίας είναι κάθε άνθρωπος να μπορέσει να έχει εμπειρία της αγάπης του Θεού Πατέρα, που πρώτος μας αγαπά έτσι όπως είμαστε, σε όποια κατάσταση και αν βρισκόμαστε.
Και σήμερα υπάρχουν πολλοί Ιεραπόστολοι, που έχουν δώσει όλη τους τη ζωή στην υπηρεσία του Ευαγγελίου. Ζούνε με εμπιστοσύνη στη Θεία Πρόνοια, που τους βλέπει αφοσιωμένους σε αυτή την ιερή αποστολή.

ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ

Δώρισέ μου Κύριε, την ικανότητα να μπαίνω σε πορεία, με ταπεινή καρδιά,
και να βαδίζω προς τη Βασιλεία σου.
Δώρισέ μου, Κύριε, την  αληθινή σοφία της καρδιάς.
Μεταμόρφωσε κάθε μου ανομία, και κάθε μου δοκιμασία,
σε μια καινούργια ευκαιρία για να  νιώσω την αγάπη σου. Αμήν

(πηγή: episkopisyrou.gr)
πνρ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 19 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου