ΜΕΓΑΛΗ ΔΩΡΕΑ Σ’ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ

ΜΕΓΑΛΗ ΔΩΡΕΑ Σ’ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ
 

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, η ενοριακή κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου στη Χίο, έζησε στιγμές γιορτινές.
Τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο που έφθασε για το σκοπό αυτό από τη Μυτιλήνη, όπου είχε μεταβεί με τον Γενικό Βικάριο της Επισκοπής Χίου π.Ρχάρδο Ταρασκέβιτς και τον εφημέριο Χίου και Μυτιλήνης π. Λένοντα Κισκίνη προκειμένου να συνεργαστεί με τους εθελοντές της Κάριτας για την υλοποίηση του πρώτου προγράμματος βοηθείας προς τους πολυάριθμους μετανάστες και πρόσφυγες που κατά χιλιάδες φθάνουν καθημερινά στο νησί.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησαν ο Παν/τατος π. Δομίνικος Ψάλτης, Κανονικός του Καθεδρικού Ναού της Χίου και ο εφημέριος π. Λέων Κισκίνης.Αρκετοί ενορίτες έσπευσαν να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία διότι κατ’ αυτήν είχε προγραμματιστεί να μεταδώσει ο Αρχιεπίσκοπος το Μυστήριο του Χρίσματος σε ένα μικρό παιδί, την Άννα-Μαρία Φρόϊκα.
Ο Ναός ήταν πολύ ωραία στολισμένος με λουλούδια και έλαμπε από ομορφιά χάρη στη φροντίδα του εφημερίου και του ενοριακού συμβουλίου.

Η μικρή Άννα- Μαρία είχε καλά προετοιμαστεί και στη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο την παραμονή του Χρίσματος απέδειξε ότι είχε αντιληφθεί: ότι αυτή η Κυριακή είναι για εκείνη η πρώτη δική της Πεντηκοστή. Η ίδια ήθελε να συνεχίσει να αγαπά τον Χριστό που της μιλά για τον Πατέρα, αλλά γνώριζε πως για να καταλάβει αυτά που της λέει, έχει ανάγκη από τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος.Η μικρή Άννα-Μαρία κατάλαβε πως ο Χριστός που ιδιαίτερα αγαπά τα παιδιά της έκανε σήμερα ένα μεγάλο δώρο. Ο ίδιος ο Χριστός ζήτησε από το Θεό Πατέρα για την Άννα Μαρία να της στείλει την δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Αυτό το γεγονός γιόρτασε με τον καλύτερο τόπο η ενορία μας στη Χίο.

Μια μεγάλη δωρεά σ ένα μικρό παιδί!

Αργά το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος αναχώρησε από τη Χίο για Σάμο. Τη Δευτέρα θα αναχωρήσει από Σάμο για Μύκονο και από Μύκονο με άλλο πλοίο για Τήνο.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου