Λειτουργεία στην Παναγία του Καρμήλου στη Νάξο

Ένα μικρό και λιτό εκκλησάκι κτισμένο στο μακρινό 1551 από την οικογένεια Κρίσπι, επισκεφθήκαμε στις 16 Ιουλίου 2021. Το Ναΰδριο είναι αφιερωμένο στην Παναγία του Καρμήλου, που η Εκκλησία τιμά εκείνη την ημέρα.
Μέχρι πριν λίγες δεκαετίες επρόκειτο για ένα πραγματικό εξωκλήσι ανεγερμένο επάνω σε έναν βράχο, εμφανές από το Κάστρο και από όλη την Χώρα.

Σήμερα όμως με την εξέλιξη και οικιστική ανάπτυξη περιβάλλεται από σπίτια και άλλα κτίσματα, παραμένει όμως ακόμα και σήμερα γραφικό – εξωκλήσι στα χαρτιά, αλλά παρεκκλήσι στην ουσία – απλό και περιποιημένο όπως τότε που κτίστηκε.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με την παρουσία πιστών, που σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα παρέμειναν στο προαύλιο παρακολουθώντας με ησυχία την Ακολουθία.
Στο τέλος προσφέρθηκε κέρασμα τόσο από εορτάζουσες όσο και από την κυρία που φροντίζει και περιποιείται το Ναό.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 29-30.3.2025

Οικισμός Ενορία 29-30 Μαρτίου 2025 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού 30/3 Κυριακή 18:00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 26 Μαρτίου 2025    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα  Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με