ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Κυριακή των Βαΐων στη Νάξο


Τελέστηκε με κάθε επισημότητα, την Κυριακή 13 Απριλίου 2014, η Θεία Λειτουργία των Βαΐων, κατά την οποία η Εκκλησία κάνει ανάμνηση της εισόδου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. 

Η όλη τελετή ξεκίνησε στην Καπέλλα Καζάτσα με την ευλογία των ελαιόκλαδων. Ακολούθησε λιτανεία μέχρι την Μητρόπολη όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδο και τον υπεφημέριο Διάκονο π. Γεώργιο Παλαμάρη

Μέγαλη ήταν η παρουσία των ενοριτών που συμπληρώθηκε με την συμμετοχή κάποιων τουριστών οι οποίοι από τη μια μας δίνουν μαρτυρία για τη μεγάλη πίστη τους – αφού δεν λησμονούν το Θεό στις διακοπές τους – και από την άλλη μας υπενθυμίζουν πως το καλοκαίρι πλησιάζει.

Αξιέπαινη η ενεργή συμμετοχή των μικρών λειτουργο-υπηρετών που με το ρόλο τους συμβάλλουν πάντα στην προσευχή της Εκκλησίας, καθώς επίσης και του κ. Μιχαήλ Ρεμούνδου ο οποίος συνόδευσε τα ψαλτά μέρη με το εκκλησιαστικό όργανο.

Δ.ΓΠ                                                                                                                                                                                                                 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου