ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ / ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ

  

ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ / ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ, ΜΚΟ

Τήνος, 1 Μαΐου 2015

Η Κάριτας Νάξου Τήνου ανταποκρινόμενη στην έκκληση της διεθνούς Κάριτας θα συμπαρασταθεί έμπρακτα στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό του Νεπαλ μετά τον ισχυρότατο και καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα αποστέλλοντας ποσό 500 Ευρώ από το αποθεματικό του ταμείου της.

Όσοι θα ήθελαν να συνδράμουν για τον ίδιο σημαντικό σκοπό θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν είτε κατά τη διάρκεια της γιορτής της Παναγίας στο Βρυσί αυτή τη Κυριακή είτε καταθέτοντας κάποιο ποσό στον Αρ. Λογαριασμού:

Τράπεζα Πειραιώς,  GR20 0172 7170 0057 1707 5699 905

–         με αιτιολογία: ΝΕΠΑΛ – ως τις 15 Μαΐου 2015

Τονίζεται ότι τα χρηματικά ποσά που προσφέρονται στη Κάριτας στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών φτάνουν ακέραια στον προορισμό τους καθώς η οργάνωση καλύπτει από δικά της έσοδα το λειτουργικό της κόστος ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλες τις υποδομές που διαθέτει η Καθολική Εκκλησία στις πληγείσες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων ιερών ναών, μοναστηριών, σχολείων κλπ.

Επιπλέον αξίζει να αναφερθεί ότι η Κάριτας χαίρει διεθνούς αναγνώρισης καθώς εκτός από το σημαντικό έργο που παρέχει επιτόπου κατά τη πρώτη κρίσιμη περίοδο, είναι μια από τις λίγες οργανώσεις οι οποίες συνεχίζουν να βοηθούν αναπτυξιακά τις πληγείσες από φυσικές καταστροφές χώρες / περιοχές για πολλά χρόνια έπειτα από τη καταστροφή. (παραδείγματα, Σουδάν, Αϊτή κοκ.)
10 € είναι αρκετά :
§  για προμήθεια νερού για μια οικογένεια, για 1 εβδομάδα
§  για μια σκηνή, η οποία μπορεί να στεγάζει μέχρι και 3 οικογένειες
§  για 30 κιλά ρύζι, αρκετό για 1 οικογένεια, για 1 μήνα

 

 

http://www.caritas.org

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου