ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ” ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ…

Η Ερυθραία, δίπλα στην Αιθιοπία, μας έχει απασχολήσει στο παρελθόν δύο φορές: τον Ιούνιο του 2019 όταν ξαφνικά “κρατικοποίησε” 24 Καθολικές δομές υγείας και τον Φεβρουάριο του 2020 όταν απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε Καθολικούς Ιεράρχες της Αιθιοπίας, που είχαν προσκληθεί από την Καθολική Εκκλησία της Ερυθραίας.
Αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι η Κυβέρνηση της χώρας αναγνωρίζει ως “νόμιμες” μόνο 3 Χριστιανικές Εκκλησίες, την Ορθόδοξη, την Καθολική και την Αγγλικανική καθώς και το Σουνιτικό Ισλάμ. Όλοι οι άλλοι θεωρούνται “ξένοι πράκτορες”! Ποια η μοίρα των “πρακτόρων”: σύλληψη και κράτηση.
Εντός Απριλίου η κυβέρνηση απελευθέρωσε 36 Χριστιανούς, Ευαγγελικούς και Πεντηκοστιανούς: 14 απ΄ αυτούς ήταν κρατούμενοι για 4 χρόνια σε νησί της Ερυθράς Θάλασσας, οι υπόλοιποι 22 από το φετινό Μάρτιο. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν ακόμα δεκάδες κρατούμενοι για θρησκευτικούς λόγους! Παρόλες τις διαφορές με την Αιθιοπία, φαίνεται ότι η Κυβέρνηση της χώρας αποδέχθηκε έκκληση του Πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Abid Ahmed, Πεντηκοστιανού στο θρήσκευμα.
Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν και άλλες απελευθερώσεις “μη αναγνωρισμένων θρησκευόμενων” κρατουμένων τους τελευταίους μήνες: τον περασμένο Σεπτέμβριο 20 ατόμων, το Δεκέμβριο 28 Μαρτύρων του Ιεχωβά, τέλη Ιανουαρίου 6 γυναικών, κρατούμενων από Σεπτέμβριο 2020 γιατί προσεύχονταν στο δρόμο (!), αρχές Φεβρουαρίου άλλων 64 Χριστιανών, κρατούμενων χωρίς δίκη, για περίοδο από 2 ως 12 χρόνια…

Στοιχεία και φωτογραφία Αιθίοπα πρωθυπουργού από Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου