Ιταλία: η απίστευτη ιστορία της οικογένειας Quattrocchi

ΙΤΑΛΙΑ: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ QUATTROCCHI

Πριν 1 ½ χρόνο είχαμε παρουσιάσει τη ζωή των πρώτων συζύγων που ανακηρύχθηκαν μαζί “μακάριοι” από την Καθολική Εκκλησία. Θυμίζουμε ότι επρόκειτο για το ζευγάρι των Luigi Beltrame-Quattrocchi και Maria Corsili οι οποίοι απόκτησαν 4 παιδιά, μεταξύ των ετών 1906-1914, στο δε τελευταίο, που τελικά ονομάστηκε Errichetta, οι γιατροί, από τον 4ο μήνα εγκυμοσύνης, τούς είχαν συστήσει διακοπή κύησης, λόγω σοβαρού προβλήματος στον πλακούντα, για να μην κινδυνέψει η ζωή της μητέρας. Η Maria είχε αρνηθεί, εμπιστευόμενη τον Θεό και τελικά το κορίτσι γεννήθηκε υγιές. 

Το ζευγάρι, πολύ δεμένο και βαθύτατα θρησκευόμενο, είχε πρωτοστατήσει σε έργα φιλανθρωπίας κατά τη διάρκεια των 2 Παγκοσμίων Πολέμων και ήταν από τους ιδρυτές της Azione Cattolica και του Καθολικού Κινήματος Προσκόπων. Ευτύχησε να δει τους γιους Filippo και Cesare ιερείς, αναλαμβάνοντας επίσης τη διάδοση του καθολικού προσκοπικού κινήματος και την άλλη τους κόρη Stefania να ακολουθεί το μοναχισμό. Ο Luigi πέθανε από καρδιά το 1951 και η Maria το 1965. 

Η φήμη της καλοσύνης τους, κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής τους οδήγησε στη μακαριωνυμία τους την 20-10-2001 από τον Πάπα Ιωάννη – Παύλο Β΄, με τον Ποντίφικα να τους παρουσιάζει ως μοντέλο χριστιανικής οικογένειας.

Τον Αυγούστο του 2021 ο Πάπας Φραγκίσκος αποδέχθηκε την πρόταση της Συνόδου για τις Αγιοκατατάξεις να ξεκινήσει τη διαδικασία αγιοποίησης και της τελευταίας κόρης του ζεύγους, της μόνης που παρέμεινε λαϊκή, της Errichetta! Η κόρη “που δεν έπρεπε να γεννηθεί” έζησε 98 χρόνια (1914 – 2012)! Δεν παντρεύτηκε ποτέ για να σταθεί δίπλα στους γονείς της, κάνοντας παράλληλα καριέρα, αρχικά στην εκπαίδευση και αργότερα στο δημόσιο τομέα. Το πρώτο μισό της ζωής της συνόδευε τη μητέρα της σε έργα φιλανθρωπίας / κοινωνικής δράσης. Μετά το θάνατό της αφιερώθηκε σε καθολικές και λαϊκές οργανώσεις, ιδιαίτερα στον Ερυθρό Σταυρό και στις οργανώσεις που πραγματοποιούσαν Προσκυνήματα ασθενών σε Λούρδη και Λορέτο. Περίπου 10 χρόνια από το θάνατό της είναι ήδη στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας αγιοκατάταξης για να συνοδεύσει τους γονείς της στο αγιολόγιο της Εκκλησίας. 

   

Πληροφόρηση και φωτογραφίες από Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου