Η ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

Η ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ
Για την κοίμηση του μοναχού αδελφού Λεονάρδου Μαραγκού

 

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

Μυτιλήνη 15/2/2014

Προς
Τον Σεβαστό Πατέρα Ηγούμενο
Και την κοινότητα των Πατέρων και  Αδελφών Ιησουιτών

Αθήνα

Σεβαστέ Πατέρα Ηγούμενε, σεβαστοί Πατέρες και Αδελφέ,
Στη Χίο  όπου βρίσκομαι για ποιμαντικούς λόγους πληροφορή-θηκα τον απρόσμενο θάνατο του αγαπητού σε όλους και προσφιλούς στην Τήνο αδελφού Λεονάρδου.

Σπεύδω να μεταφέρω τη χαρμολύπη της τοπικής μας Εκκλησίας για την κοίμηση του αείμνηστου αδελφού Λεονάρδου, πρώτα προς στον εξ αίματος αδελφό του, πατέρα Γαβριήλ Μαραγκό   και προς όλα  τα πνευματικά του αδέλφια της μοναχικής κοινότητας του. Να σας  βεβαιώσω ότι  προσευχόμαστε για την αιώνια ανάπαυση της ψυχής  του

Ο αείμνηστος αδελφός Λεονάρδος, θέλησε να παραμείνει ένας  απλός «αδελφός» για να ζήσει σ’ αυτόν τον κόσμο, ως αδελφός όλων των απλών ανθρώπων με το χάρισμα της απλότητας και της σεμνότητας που τον χαρακτήριζε σε όλη τη ζωή του. Με αυτά τα χαρίσματα τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε και μαζί μας όλη η Τήνος.

Προσευχόμαστε στην Ιερά Καρδία του Ιησού να τον αναπαύσει  κοντά του που  χθες με ανοιχτή την αγκαλιά του  απεύθυνε το: «έλθετε προς με πάντες οι κοπιώντες  και οι πεφορτισμένοι και εγώ αναπαύσω υμάς».

Ας αναπαύεται εν ειρήνη

+Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου