ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Πάπα ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου

με τον πρόεδρο της Κύπρου

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στο τέλος της συνάντησης, «στο Βατικανό εκφράσθηκε ικανοποίηση για την επανέναρξη των συνομιλιών».

Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη έκανε σήμερα δεκτό στο Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον εκλαμπρότατο καρδινάλιο κ. Πιέτρο Παρολίν, Γραμματέα της Αγίας Έδρας και με τον αρμόδιο για τις σχέσεις με τα άλλα κράτη, Σεβασμιότατο κ. Ντομινίκ Μαμπερτί.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στο τέλος της συνάντησης, «στο Βατικανό εκφράσθηκε ικανοποίηση για την επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο την επεξεργασία μιας κοινά αποδεκτής λύσης για να μπορέσει να ξεπερασθεί η παρούσα κατάσταση», με αναφορά στο Κυπριακό.

Σε σχέση με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή εκφράσθηκε «ανησυχία για τις συρράξεις και την πολιτική αστάθεια», με την ευχή να μπορέσουν οι χριστιανοί να συνεχίσουν να συμβάλουν «στην οικοδόμηση ενός μέλλοντος υλικής και πνευματικής ευμάρειας».

Το επίσημο ανακοινωθέν του Βατικανού προσθέτει, επίσης, ότι έτυχαν εμβάθυνσης θέματα όπως η θρησκευτική ελευθερία και ο θετικός ρόλος της θρησκείας μέσα στην κοινωνία.

Η συνάντηση αυτή – υπογραμμίζει η Αγία Έδρα επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις της Αγίας Έδρας με την Κυπριακή Δημοκρατία.


Καθήκοντα διερμηνέα στην επίσημη αυτή συνάντηση του Προέδρου της  Κυπριακής Δημοκρατίας με τον  Πάπα Φραγκίσκο εκτελούσε ο  ιεροδιάκονος της Εκκλησιαστικής μας Επαρχίας, ιερολογιότατος π. Γεώργιος Παλαμάρης , που  εικονίζεται και  στην φωτογραφία

Δείτε το σχετικό βίντεο 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ μνήμη της Αγίας Ανθούσας

Κόρη του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ε’ του Κοπρώνυμου γεννήθηκε γύρω στο 750 στην Κωνσταντινούπολη. Ο Κοπρώνυμος με την πολιτική του ενδυνάμωσε κατά πολύ την αυτοκρατορία, ήρθε

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 17 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 15. Η εγκράτεια Αγαπητοί αδελφοί

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου