Η συνάντηση με τον Πάπα έφερε την ειρηνική διευθέτηση στη Συρία

Η συνάντηση με τον Πάπα έφερε την ειρηνική διευθέτηση στη Συρία

O Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος συνδέει την εντατικοποίηση της ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης στη Συρία με την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκου στην Αβάνα.
"Ο Πάπας Φραγκίσκος και εγώ είχαμε μια ιδέα να συναντηθούμε για να τονίσουμε την τραγωδία της χριστιανικής κληρονομιάς της Μέσης Ανατολής. Μου φαίνεται ότι η κοινή φωνή μας ακούστηκε," είπε ο Πατριάρχης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ισραηλινό πρόεδρο Reuven Rivlin στη Μόσχα, στις Πέμπτη.
Ο Πατριάρχης χαιρέτισε την πρόοδο στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας σχετικά με την συριακή διευθέτηση.
"Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τον συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να αποκρούσει τον κίνδυνο ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας που θα μπορούσε να συμβεί λόγω διαφόρων περιστατικών," τόνισε.
Ο Πατριάρχης είπε ακόμη ότι "πολλοί κίνδυνοι μπορούν πάντα να προκύψουν", όταν δύο μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις δραστηριοποιούνται από κοινού σε μια περιορισμένη περιοχή.
"Φαίνεται ότι οι κίνδυνοι αυτοί έχουν πλέον αποτραπεί. Χαιρετίζω επίσης την πρόσφατη απόφαση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τη δολοφονία των χριστιανών ως γενοκτονία εναντίον του χριστιανικού πληθυσμού", είπε.

πηγή:http://ekklisiaonline.gr
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Η_ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου