Η συνάντηση με τον Πάπα έφερε την ειρηνική διευθέτηση στη Συρία

Η συνάντηση με τον Πάπα έφερε την ειρηνική διευθέτηση στη Συρία

O Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος συνδέει την εντατικοποίηση της ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης στη Συρία με την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκου στην Αβάνα.
"Ο Πάπας Φραγκίσκος και εγώ είχαμε μια ιδέα να συναντηθούμε για να τονίσουμε την τραγωδία της χριστιανικής κληρονομιάς της Μέσης Ανατολής. Μου φαίνεται ότι η κοινή φωνή μας ακούστηκε," είπε ο Πατριάρχης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ισραηλινό πρόεδρο Reuven Rivlin στη Μόσχα, στις Πέμπτη.
Ο Πατριάρχης χαιρέτισε την πρόοδο στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας σχετικά με την συριακή διευθέτηση.
"Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τον συντονισμό των ενεργειών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να αποκρούσει τον κίνδυνο ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας που θα μπορούσε να συμβεί λόγω διαφόρων περιστατικών," τόνισε.
Ο Πατριάρχης είπε ακόμη ότι "πολλοί κίνδυνοι μπορούν πάντα να προκύψουν", όταν δύο μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις δραστηριοποιούνται από κοινού σε μια περιορισμένη περιοχή.
"Φαίνεται ότι οι κίνδυνοι αυτοί έχουν πλέον αποτραπεί. Χαιρετίζω επίσης την πρόσφατη απόφαση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τη δολοφονία των χριστιανών ως γενοκτονία εναντίον του χριστιανικού πληθυσμού", είπε.

πηγή:http://ekklisiaonline.gr
 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 1-2 Απριλίου 2023

Οικισμός Ενορία 1–2 Απριλίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σάββατο 19.30 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου