Η Ποταμιά εόρτασε την Προστάτιδά της Παναγία του Καρμήλου

Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκε η πανήγυρη της Παναγίας του Καρμήλου στην Ποταμιά της Τήνου. Στις 15 Ιουλίου 2021, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προΐστατο ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος Πρίντεζης, πρώην Αρχιεπίσκοπος της τοπικής μας εκκλησιαστικής επαρχίας, με συλλειτουργούντες τους π. Φερνάντο Μπράβο ΕΛ, εφημέριο της Ενορίας, τον π. Μάρκο Βιδάλη και τον διάκονο Μάριο Φώσκολο.
Στα λόγια του στο τέλος της τελετής, ο Σεβ. Νικόλαος τόνισε πως για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, αυτό το μικρό χωριό έχει δύο ιερείς, δηλαδή έναν Εφημέριο και έναν Υπεφημέριο, τον π. ΙωσήφνRossi ΕΛ (και οι δύο Ιερομόναχοι του Μοναχικού Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου).
Από την πλευρά του, ο π. Φερνάντο ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο εξ ονόματος της ενοριακής κοινότητας για τα τόσα χρόνια πατρικής ποιμαντικής φροντίδας πάνω σε αυτήν την ενορία και για τη 28η φορά που τέλεσε αυτή τη πανηγυρική γιορτή.

Στις 16 Ιουλίου 2021, ανήμερα της εορτής τελέστηκε επίσημη πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Αρχιεπίσκοπό μας Σεβασμιότατο π. Ιωσήφ Πρίντεζη και συλλειτούργησαν ο π. Φερνάντο, ο π. Νίκος Ψάλτης, πρώην εφημέριος της Ποταμιάς για 41 χρόνια, και ο διάκονος π. Μάριος. Συνόδευε με το εκκλησιαστικό αρμονικό ο κ. Αντώνιος Χαρικιόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Επίσκοπος Ιωσήφ αναφέρθηκε στην ιστορία της εμφάνισης της Παναγίας στο Όρος Καρμήλο (Ισραήλ) και στην βαθιά πνευματικότητα που χαρακτηρίζει αυτήν την ευλάβεια, ειδικά στη χρήση της επωμίδας [scapolario].
Στο τέλος της Ιεράς τελετής, ο π. Φερνάντο ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ εκ μέρους της ενοριακής κοινότητας για το γεγονός ότι πραγματοποίησε τη πρώτη του επίσκεψη στο χωριό Ποταμιά και τέλεσε τη πρώτη του πανήγυρη, και του ευχήθηκε να γιορτάσει τόσες ή περισσότερες φορές από τον προκάτοχό του, τον Σεβ. Νικόλαο.

Τόσο στο Εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία η παρουσία των πιστών ήταν πολυάριθμη και πολύ ένθερμη.

π. Φερνάντο Bravo

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα του Σεβασμιοτάτου Νικολάου

29η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΣ Β 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου σε όλη την Εκκλησία προσευχόμαστε για τις ιεραποστολές. Η