Η Μεγάλη Πανήγυρη της Ιεράς Καρδίας

Φέτος η πανήγυρη της Ιεράς Καρδίας του Ιησού εορτάζεται το τριήμερο 9 με 11 Ιουλίου.
Στο Εξώμβουργο η προετοιμασία είχε ξεκινήσει νωρίτερα με τον ευπρεπισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων από εθελοντές ευλαβείς της Ιεράς Καρδίας. Παράλληλα υπήρξε και η πνευματική προετοιμασία την οποία εξασφάλισε ο νέος υπεύθυνος του Προσκυνήματος π. Ιωσήφ Rossi. Μέσω του εννεαημέρου της εορτής χορηγούσε εύστοχα κείμενα μελέτης και προσευχής στους πιστούς προκειμένου να φτάσουν στην εορτή σε τέτοια κατάσταση, ώστε να επωφεληθούν στο έπακρο από τις ευεργεσίες που χορηγεί η Καρδιά του Σωτήρα.

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 το απόγευμα τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Νάξου – Τήνου Σεβασμιότατο π. Νικόλαο με συλλειτουργούς τους: π. Ιωσήφ Rossi υπεύθυνο του Προσκυνήματος και π. Μάρκο Βιδάλη λειτουργό του Προσκυνήματος. Διακονούσε ο δ. Μάριος Φώσκολος.

Στο τέλος της Λειτουργίας εκτέθηκε στην Αγία Τράπεζα το Πανάχραντο Μυστήριο δίνοντας το έναυσμα στην 40ωρη προσκύνηση.
Καθ’ όλη τη νύκτα και την ημέρα του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής ο Ναός της Ιεράς Καρδίας παραμένει ανοικτός για προσκύνηση και προσευχή. Ήδη την προηγούμενη νύκτα αρκετοί πιστοί ανταποκρίθηκαν και ξαγρύπνησαν προσευχόμενοι στο Ναό του Προσκυνήματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Κυριακή 11 Ιουλίου θα τελεστούν έξι Λειτουργίες για τις διάφορες Ποιμαντικές Ενότητες της νήσου Τήνου.

Mπορείτε να διαβάσετε τις ομιλίες του αρχιεπισκόπου εδώ

 

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΜΝΗΣΤΟΡΟΣ Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου