Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ

Η ΚΑΡΙΤΑΣ ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ
 

Στις 11 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στη Ξινάρα η γενική συνέλευση των μελών της τοπικής Κάριτας. Είναι η πρώτη συνέλευση που έγινε ένα χρόνο μετά την επίσημη «επανίδρυση» της Κάριτας ως μη κερδοσκοπικού οργανισμού με αναγνωρισμένο καταστατικό.Ήταν παρόντα όλα τα τακτικά μέλη, τα οποία στην είσοδο της αίθουσας κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή τους, που είναι ένα από τα καθήκοντά τους. Η συνέλευση άρχισε με μια σύντομη προσευχή που ο εκκλησιαστικός παραστάτης της οργάνωσης π. Νίκος απεύθυνε προς τον Κύριο.Μετά τον χαιρετισμό του αρχιεπισκόπου μας, η Εβελίνα, κοινωνική λειτουργός από την Κάριτας Ελλάς, έκανε μια σύντομη παρουσίαση του γενικότερου έργου της οργάνωσης, εστιάζοντας την προσοχή μας στο φλέγον ζήτημα των μεταναστών, παρουσίαση την οποία και πλαισίωσε με οπτικο-ακουστικό υλικό. Στη συνέχεια, η Λαμπρινή, γραμματέας της οργάνωσης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του περασμένου έτους, καθώς και στον οικονομικό απολογισμό, με πλήρη διαφάνεια.
Η Κάριτας Νάξου – Τήνου ενίσχυσε το έργο της Κάριτας Αθήνας / Προσφυγικό έργο με την αποστολή τροφίμων και ειδών ρουχισμού, τα οποία συλλέγονται από διάφορες ενορίες, εκ περιτροπής κάθε χρόνο.
Επίσης στάλθηκαν τρόφιμα, ρουχισμός και παιχνίδια στις Αδελφές Ιεραποστόλους της Αγάπης, καθώς και 1000 ευρώ από την ετήσια Φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.
Στον ξενώνα αστέγων στην Αθήνα στάλθηκαν κουβέρτες.
Από τον χώρο της Κάριτας στη Ξινάρα, 80 διαφορετικά άτομα παρέλαβαν, περισσότερες από μια φορές και εντελώς δωρεάν, ρουχισμό.
Σε 33 οικογένειες αποδόθηκαν βοηθήματα σε είδος συνολικής αξίας 2050 ευρώ.Τέλος, ο πρόεδρος Αντώνης, αναφέρθηκε στην πετυχημένη εκδήλωση που οργανώθηκε πέρυσι για την παρουσίαση του βιβλίου του Πάπα «Για μια εκκλησία φτωχή και των φτωχών» και έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο διήμερο προσευχής που η Κάριτας οργανώνει κατά την περίοδο της Τεσσαρακοστής, εδώ και τέσσερα χρόνια.
Μίλησε επίσης για τις αδελφοποιήσεις με την Κάριτας δύο ιταλικών πόλεων και κατέληξε παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για το επόμενο έτος. Και όπως αρμόζει, την συνέλευση ολοκλήρωσε ο τελευταίος χαιρετισμός του αρχιεπισκόπου ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές, της Κάριτας Νάξου – Τήνου (η οποία δεν έχει έμμισθο προσωπικό), εξέφρασε την ικανοποίησή του για την οργάνωση του διημέρου προσευχής, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητά του, και ευχήθηκε για την ευόδωση της φιλανθρωπικής δράσης της Κάριτας που είναι η φιλανθρωπική δράση της Εκκλησίας.  

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου