«ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΜΕΝΑ»

«ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΜΕΝΑ»

 

Και η φετινή κατηχητική χρονιά, στην Ποιμαντική μας Ενότητα της Στενής (Μυρσίνης-Ποταμιάς-Κέχρου) άρχισε με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό..

Οι καμπάνες του Ναού του Αγίου Νικολάου στη Στενή, Καθέδρα της ποιμαντικής ενότητας ήχησαν καλώντας και τα 15 παιδιά της να συγκεντρωθούν στο Ναό από εκεί προβλεπόταν να ξεκινήσουμε για να συναντήσουμε και να μείνουμε μαζί με τον Ιησού.

Παρών ήταν και φέτος ο Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος, ο οποίος με λόγια απλά εξήγησε στα παιδιά τι είναι η σοφία, εμπνευσμένος από ένα εδάφιο παρμένο από το βιβλίο της Σοφίας του Σολωμόντος, καθώς και από το εδάφιο που μας μιλά για το αλάτι της γης που δίνει γεύση στη ζωή του ανθρώπου..

Στη συνέχεια ένα ένα παιδί έγραψε το όνομα του και το έβαλε επάνω στα φύλα του δέντρου της ζωής, που είχε τοποθετηθεί στα πόδια του εσταυρωμένου Χριστού.

Όπως και πέρσυ, έτσι και φέτος, μεγάλη βοήθεια στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας δίνει η δυναμική αδ. Θηρεσία Φόνσου, μοναδική μοναχή του νησιού μας, και ο πάντοτε διαθέσημος κύριος Ανδρέας Παλαμάρης θα είναι κατηχητές μας, ενώ η κυρία Ιωάννα Φωσκόλου για πρώτη φορά θα προσπαθήσει να μοιραστεί την αγάπη της για τον Χριστό βοηθώντας το Κατηχητικό Κέντρο μας σε ότι της ζητηθεί.

Ζητούμε από τους γονείς που είναι οι πρώτοι κατηχητές των παιδιών τους να εκτιμήσουν την προσφορά μας που μοναδικό σκοπό έχει να τους βοηθήσουμε να εκπληρώσουν τις χριστιανικές υποχρεώσεις τους προς τα παιδιά και να θελήσουν να βοηθήσουν το κατηχητικό έργο της Ποιμαντικής μας Ενότητας.
Όλοι μαζί να φέρουμε τα παιδιά στο Χριστό που τόσο τ’ αγαπά.

ΠΙΣ 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 20-21.4.2024

Οικισμός Ενορία  20 -21 Απριλίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 20/4 Σάββατο    18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου