Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ

Στις 30 Απριλίου του έτους 2000 ο Πάπας Άγιος Ιωάννης-Παύλος Β’ αγιοποιούσε τη Αδελφή Faustina Kowalska καθιερώνοντας επίσης την 2η Κυριακή του Πάσχα ως Ημέρα της Θείας Ευσπλαχνίας. Ήταν ο ίδιος ο Ιησούς που σε μια από τις εμφανίσεις του στην Αγία Faustina εξέφρασε την επιθυμία της ύπαρξης μιας ημέρας αφιερωμένης στην Ευσπλαχνία:
«επιθυμώ η εικόνα που θα ζωγραφίσεις με το πινέλο, να ευλογηθεί επισήμως την Κυριακή μετά από το Πάσχα. Αυτή η Κυριακή θα πρέπει να είναι η γιορτή της Ευσπλαχνίας» είπε ο Κύριος σύμφωνα με όσα έγραψε η μοναχή στο ημερολόγιό της.
Ποια ήταν η Faustina; Γεννήθηκε το 1905 στο αγροτικό χωριό Głogowiec στην Πολωνία και πέθανε το 1938 σε ηλικία 33 ετών στο Μοναστήρι του Τάγματος των Αδελφών της Αειπαρθένου Μαρίας της Ευσπλαχνίας στην Κρακοβία.
Ο Ιησούς εμφανίστηκε στην ταπεινή Μοναχή με οράματα και αποκαλύψεις, της έδωσε τα στίγματα του Σταυρού και την προίκισε με το χάρισμα της προφητείας και της διάκρισης των καρδιών. Βέβαια, αντιμετώπισε και τις οδυνηρές εμπειρίες  “της σκοτεινής νύχτας της ψυχής”.

Στις 22 Φεβρουαρίου 1931 ο Κύριος εμφανίστηκε σε όραμα και είπε στη Μοναχή: «Ζωγράφισε μια εικόνα σύμφωνα με όσα βλέπεις, και γράψε από κάτω: Ιησού, εμπιστεύομαι σε Εσένα. Θέλω αυτή η εικόνα να τιμάται πρώτα στο παρεκκλήσιό σας και έπειτα σε ολόκληρο τον κόσμο». Για δεύτερη φορά φέτος, ανήμερα της Κυριακής της Θείας Ευσπλαχνίας, ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Εκκλησία του Παναγίου Πνεύματος in Sassia στη Ρώμη εκεί όπου φυλάσσεται η Εικόνα της Θείας Ευσπλαχνίας και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία.
Ο Λειτουργός του Ναού monsignor Bart δήλωσε ότι «η αφθονία των καρπών που παράγει το Πάθος, ο Θάνατος και η Ανάσταση του Χριστού, είναι αποτέλεσμα της Φιλευσπλαχνίας. Και συνεχίζει λέγοντας η Θεία Ευσπλαχνία είναι το εμβόλιο ενάντια στον ιό του εγωισμού».

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου