Η Εκκλησία της Κρήτης για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 3 Φεβρουαρίου 2016 στο Ηράκλειο  για την Απόφαση να συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, μετά από τόσους αιώνες, στην Κρήτη, από 18 έως 27 Ιουνίου 2016, όπως αποφασίσθηκε στο Σαμπεζύ της Ελβετίας, από τη Σύναξη των Προκαθημένων των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών, πριν από λίγες ημέρες.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, με αφορμή την τιμητική αυτή Απόφαση για τη σύγκληση στην Κρήτη, «του ιστορικού τούτου γεγονότος εν τοις Ορθοδόξοις Εκκλησιαστικοίς χρονικοίς της τελευταίας χιλιετίας», κατά τους λόγους του Παναγιωτάτου, το οποίο θα αποτελέσει εκκλησιαστικό σταθμό για την Ορθόδοξη Οικουμένη και τον κόσμο ολόκληρο, εκφράζει βαθύτατες και ευγνώμονες ευχαριστίες προς την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για την τιμή και την εμπιστοσύνη προς την αφοσιωμένη θυγατέρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την Ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης.

AdTech Ad

Οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, θα πραγματοποιηθούν στους φιλόξενους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, στο Κολυμπάρι Κισάμου και θα πλαισιωθούν από Ιερές Ακολουθίες, με αποκορύφωμα την Κυριακή της Πεντηκοστής, κατά την οποία θα τελεσθεί συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και των Μακαριωτάτων Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος προσκαλεί με ιδιαίτερη χαρά, τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναχικές Αδελφότητες, τις Αρχές και τον ευσεβή και πιστό Λαό της Μεγαλονήσου να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν εγκαίρως και λεπτομερώς μελλοντικά και θα πλαισιώσουν τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Πηγή:romfea.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου